JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, August 04, 2015

SAMBUTAN LUAR BIASA WARGA KUALA LUMPUR TERHADAP ‪#‎HARAPANBARU‬ WP


2 OGOS : Pelancaran #HarapanBaru WP jam 9.00 malam ini di Dewan Kelab Sultan Sulaiman, Kg Baru, KL  telah mendapat sambutan diluar jangkaan.


Menurut TMJ, spt juga di Perlis, Kota Bharu, Perak dan Johor, hampir 3,000 orang hadir memberikan sokongan kpd #HB sehingga melimpah dewan, pd mlm itu dan kutipan derma dekat2 RM5,000. Lebih 20 orang berucap dari wakil2 Dap, Pkr dan NGO. Sementera tokoh2 #HB Pusat antara yg ramai berucap, pun begitu ramai lg yg tidak berkesempatan berucap kerana kekangan masa. 

Beberapa tokoh yg dulunya bersama Pas telah mengistiharkan diri mereka bersama #HarapanBaru dgn menyerahkan borang kpd SU ‪#‎HB‬ Pusat dan Pengerusi #HB WP, Dr Dzulkefly Ahmad dan YB Dr Hatta Ramli. 


Mereka yg berbuat demikian, penyanyi tersohor Sdri Wan Aishah Ariffin; kolumnis Harakah yg juga sasterawan, Pak Shukor Harun; adik arwahnya Mat Indera, Sdra Bahrom Shah Indra dan SU Gerakan Mansuh PPSMI, Husni Abas.

Pak Hj Amjal (kiri paling depan) antara 
ribuan yg hadir 
Pak Amjal seorang aktivis Pas era 80an sehingga kini yg tegar turur hadir bersama2 geng ‪#‎HB‬ Lembah Pantai.  Beliau banyak membantu parti itu dari sudut sumbang duit, tenaga dan penggerak demontrasi sekitar WP. Kini beliau memilih bersama #HarapanBaru.

 Tahniah kpd mereka dan lebih ramai lg tokoh2 masyarakat dan NGO akan mengistiharkan diri bersama #HB sebaik #HB dilancarkan sbg parti politik Islam yg baharu. Juga tahniah kpd YB Dr Hatta Ramli selaku Pengerusi #HB WP dan pasukannya.
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

yang ditakutkan…. 1) diperkuatkan ghb supaya setanding dgn pas dari segi keahlian 2) perlu ada martyr(s) yg perlu dikorbankan agar berlaku jurang yang lebar diantara kedua penyokong parti2 tersebut yang (1) tidak memerlukan yang (2) atau sebaliknya yang (1) agak sukar atau memerlukan tempoh yang panjang berpandukan tahap kepercayaan umat Islam di Msia terhadap ulamak2 dan ustaz2 masih tinggi dan ini yang cuba dipesongkan oleh golongan GHB skrg…ditambah dgn ulamak2 belian yg membenarkan baiah dilanggar...dicampur dgn serangan2 netizen berbayar yang sanggup menggadai agama dan maruah krn pulangan dunia yang (2) merisaukan…..2 akibat boleh terjadi…. akibat (1) bukan lagi persoalan siapa lebih betul Islamnya tetapi api pergaduhan yang berterusan diantara 2 puak umat Islam…korban diperlukan agar satu pihak dapat dicalit samada dituduh Pas yang melakukannya atau GHB yang melakukannya kepada Pas…yang penting wujud perasaan kebencian meluap2 diantara dua pihak yang mengaku beragama Islam agar jurang perbezaan payah dikecilkan lagi akibat (2) berkemungkinan dgn adanya golongan2 liberal didalam UMNO dan dgn kelemahan kedudukan UMNO skrg dgn skandal2 yg tak habis2…percayala…selepas 1MDB akan ada isu baru ditimbulkan krn UMNO tidak lekang dari pelbagai skandal…maka samada diharamkan Pas oleh tekanan kepada UMNO atau diharamkan penggunaan nama “Islam” didalam sesebuah parti perhatikan nanti apabila penubuhan parti baru berlangsung…adakah mereka menggunakan nama GHB atau menggunakan Parti Islam Progresif (PIP)…jika PIP…akibat (1) lah dalam perancangan mereka…tetapi jika GHB…akibat (2) dalam perancangan mereka kesannya…UMNO sedang dan terus dan telah dilemahkan dan skrg Pas pula perlu dilemahkan krn suka atau tidak…inilah 2 tunjang parti org melayu yang menjadi tunggak kestabilan politik Msia dan org Melayu…wallhu’alam

sb dehlawi said...

tahniah pak amjal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...