JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, August 27, 2015

UMNO TUMBANG JIKA TERIMA RUU HUDUDoleh : Zul Mohamad


1. Rupa-rupanya secara diam-diam PAS mengadakan gencatan senjata dengan Umno. Patutlah para ustaz, penceramah PAS dan Umno senada seirama menyerang, mentohmah dan menfitnah DAP.

2. Apabila Nik Amar ugut akan tarik balik gencatan senjata, jika Umno tak sokong RUU di parlimen Oktober ini, maka tahulah kita yang berkuasa menghalang hudud selama ini adalah Umno, bukannya DAP sepertimana kata ustaz-ustaz PAS.

3. Realitinya, Umno yang menang 88 kerusi parlimen menagih ehsan lagi 24 kerusi daripada parti komponen, majoritinya di Sabah Sarawak untuk kekal di Putrajaya. Sebanyak 112 kerusi diperlukan bagi membentuk kerajaan 'simple majoriti.'

4. Semua parti kompenan itu secara terbuka telah menyatakan mereka menolak hudud. Mereka memberi amaran, jika Umno sokong RUU hudud, mereka akan keluar BN. Maka akan runtuhkan takhta Umno di Putrajaya.

5. PAS yang menang 21 kerusi, termasuk kerusi milik GHB juga tidak berupaya membantu Umno untuk kekal kuasa kerajaan pusat. Pendek kata, Kerajaan Perpaduan Umno-PAS tidak boleh dilaksana kerana kurang kerusi.

6. Soalnya, sanggupkah Umno hilang Putrajaya, semata-mata untuk menyokong RUU hudud ??

7. Jika Umno tak sanggup, habis tu, mengapa pemimpin PAS percaya janji Umno yang niat jahatnya untuk pecahkan Pakatan Rakyat ?

Isshhhh .... 
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...