JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, September 16, 2015

Alangkah baiknya jika Himpunan 60 Ribu digembeling untuk membantu mangsa banjir Kelantan

Apa benda yang mengarut  ni Nik Abduh? Nak menguatkan kembali sokongan akar umbi kepada PAS, maka perlu melancarkan “Himpunan 60 Ribu”  ?

Himpunan (H60K) itu akan berlangsung pada 17 Oktober di Stadium Sultan Muhamad ke IV, Kota Bharu, dan menggunakan warna hijau sebagai warna rasmi.

Pada himpunan tersebut juga PAS turut mengundang penceramah popular Azhar Idrus sebagai penyeri majlis.

Yang paling mengarut lagi, pada perhimpunan tersebut PAS juga akan menjemput semua parti untuk menyertai perhimpunan tersebut, termasuklah PKR, DAP dan BN

 "Kita jemput semua parti politik, DAP, PKR, serta NGO," katanya di sini

Kalau benar PAS mahu menguatkan kembali sokongan akar umbi kepada PAS, saya rasa PAS perlu membuktikan komitmennya dalam membantu rakyat terutamanya rakyat Kelantan yang masih ramai tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya sebagaimana janji-janji PAS kepada mereka untuk menyediakan kediaman yang sempurna menjelang Ramadhan yang lalu.

Adalah lebih berfaedah damn bermakna sekiranya PAS menghimpunkan 60 ribu ahlinya itu untuk bergotong royong membantu mangsa banjir Kelantan.

Alangkah mulianya sekiranya pendakwah selebriti Azhar Idrus menyumbang envelop tebal yang diterimanya pada setiap kali penganjuran ceramahnya disumbangkan kepada tabung mangsa banjir Kelantan.

Apa sumbangan sebenar Nik Abduh kepada mangsa banjir Kelantan selama ini?
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...