JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, September 16, 2015

Apa ancaman? Saya tidak tahu...Ku Li tanya Himpunan baju Merah

Pemimpin Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah hairan dengan perhimpunan penunjuk perasaan 'hari ini, yang sepatutnya diadakan untuk menyatukan masyarakat Melayu terhadap ancaman dengan berkata dia masih kabur dengan sifat ancaman ini.

 Ahli Parlimen Gua Musang berkata masyarakat Melayu memegang jawatan kanan dalam kerajaan dan perkhidmatan awam.

 "Kami mempunyai kerajaan yang diketuai oleh Melayu, kita mempunyai kerajaan-kerajaan negeri yang diketuai oleh orang Melayu dengan pengecualian satu di Pulau Pinang, perkhidmatan awam adalah semua orang Melayu, polis, tentera, dan raja-raja yang semua orang Melayu, jadi saya tidak tahu dari mana ancaman yang datang.

 "Ia dianggap ancaman, apa ancaman (yang mereka rujuk) Saya tidak tahu," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ucaptama pada persidangan mengenai perpaduan kebangsaan di Kuala Lumpur hari ini. Tengku Razaleigh, yang lebih dikenali sebagai Ku Li, berkata perhimpunan itu perlu diadakan secara aman dan harus menghantar mesej bahawa perpaduan adalah elemen penting dalam pembangunan Malaysia.

 "Malaysia memerlukan perpaduan supaya kita boleh berjaya."

 Perhimpunan "Himpunan Rakyat Bersatu"  ini dianjurkan oleh Persekutuan Kebangsaan Persatuan Silat (Pesaka) untuk menangani  perhimpunan Bersih 4 bulan lalu, di mana majoriti peserta terdiri daripada bukan Melayu.

 Selepas pada mulanya mengisytiharkan ia menyalahi undang-undang, polis kini telah membenarkan perhimpunan tersebut, selepas pihak penganjur mendapat kebenaran daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk menggunakan Padang Merbok untuk perhimpunan itu.

 Perhimpunan itu telah dikritik oleh parti pembangkang, kumpulan masyarakat sivil, serta bekas pemimpin kerajaan ternama seperti bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan bekas menteri perdagangan antarabangsa Tan Sri Rafidah Aziz. 

 Pengkritik berkata perhimpunan yang dijalankan bersifat perkauman , berdasarkan komen oleh pihak penganjur dan poster sebelum ini menyeru untuk dominasi Melayu. - September 16, 2015. - themalaysianinsider
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Ini bukan tunjuk perasaan... ini adalah TUNJUK PERASAN.

Anonymous said...

Pak engku memang betul ,semua tampuk pentadbiran dan pemerentah dan juga keselamatan semuanya diketuai oleh bangsa yang bergelar melayu tapi melayu yang memerentah itu adalah perompak dan penyamun itulah sebabnya melayu sendiri tak percaya pada bangsa sendiri sebab yang menjadi pengendalinya pun adalah peromapak dan penyamun dan yang membenarkan perhimpunan ini pun telah diugut oleh perompak ,mereka lebih suka negara jadi haru biru macam warna lambang parti supaya senang bagi mereka merompak harta negara tanpa ada ganguan dari rakyat yang perihatin ,kepala pemerintah negara telah ditidurkan dengan kehilangan kuasa dan kekayaan dunia maka rakyatlah yang terpaksa menanggungnya,itulah sebabnya pak engku tidak terpilih keapa-apa jawatan pun sehingga rakyat sendiri dapat menilai begiti gigih nsekali pak engku berjuang hingga kawasan pak engku tidak pernah tewas dalam PRU sepanjang pakm engku menjadi wakil rakyat.Teruskan Pak engku bersuara demimuntuk rakyat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...