JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, September 02, 2015

Guan Eng ancam akan saman Utusan!

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng hari ini berkata beliau akan menyaman Utusan Malaysia lagi, kali ini mengenai cerita muka depan Bersih 4 perhimpunan pada hujung minggu.

 Di bawah tajuk utama "Malulah Kamu!" yang telah dicetak dalam warna merah, harian itu menulis "Maria Chin Abdullah, S. Ambiga, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Mohamad Sabu dan pemimpin Bersih, tahu bahawa perhimpunan Bersih haram itu memaparkan pelbagai perbuatan yang memalukan ".

 Melabelkan tuntutan sebagai berniat jahat dan fitnah, Lim berkata beliau akan mengarahkan peguamnya untuk mengeluarkan surat undang-undang kepada akhbar Bahasa Malaysia itu.

 "Ia adalah satu fitnah yang berniat jahat. Semua orang tahu bahawa saya bukan penganjur. Saya akan meminta peguam saya menghantar notis tuntutan kepada Utusan.

 "Sekali lagi mereka mencari kesalahan ... mereka ingin membuat huru-hara di negara ini. Sekali lagi, mereka memfitnah ....

 "Utusan adalah berbahaya kepada negara. Bohong dan fitnah," kata Setiausaha Agung DAP pada sidang akhbar di pejabatnya di Komtar hari ini.

 Cerita ini telah dipaparkan di laman 4 dari akhbar itu antara lain, memberitahu Ketua Bersih 2.0 Maria, Ambiga, Mohamad Sabu, Kit Siang, Guan Eng dan lain-lain "Pemimpin Bersih" patut berasa malu kerana apa yang berlaku di sepanjang perhimpuanan itu.

"Tiada apa yang boleh dibanggakan oleh penganjur Bersih berikutan kemampuan mereka mengumpul ribuan orang dalam perhimpunan haram di ibu negara pada Sabtu dan Ahad lalu. " tulisnya.

 Utusan juga mendakwa lesbian, gay, biseksual dan aktiviti transgender (LGBT) telah digalakkan semasa perhimpunan 34 jam itu dan bertanya samada Maria sedar mengenai perkara itu.

 "LGBT dan seks luar tabii? Apa ini? Ini telah menyimpang jauh" kata Lim, menunjukkan akhbar itu kepada wartawan yang hadir.

 Perhimpunan Bersih 4 hujung minggu lalu itu dianjurkan oleh Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0). Ia telah diadakan di Kuala Lumpur, Kuching dan Kota Kinabalu, serta bandar-bandar utama di seluruh dunia. - September 2, 2015.  ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...