JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, September 12, 2015

Harakah daily kantoi : Himpunan kanak-kanak sekolah rupanya....alahai PAS!

Telah menjadi vial semalam di laman sosial, bahawa Harakahdaily dicekup membuat kenyataan yang tidak benar dan sah menipu di dalam laporannya mengenai kehadiran yang dikatakan "puluhan ribu" anak muda di HAMASAH 2015 yang diadakan di padang Majlis Daerah Pasir Puteh. 

 Sedangkan apa yang berlaku adalah disebaliknya dimana paparan foto yang dikatakan puluhan ribu itu adalah dusta dan tidak benar. 

 Cekupan dari udara memperlihatkan suasana padang begitu lengang malah ketika ucapan Tuan presiden pun hanya beberapa baris yang kelihatan. Seperti juga perhimpunan yang dianjurkan oleh PAS yang lain, untuk menutup ruang-ruang kosong itu, para peserta himpunan diminta untuk memegang bendera besar supaya ruang kosong itu tidak kelihatan. Anggaran sebenar, menurut pemerhati, kehadiran peserta hanyalah sekitar tidak melebihi 1000 orang, tetapi dilaporkan puluhan ribu! 

Tersebar pula sepucuk surat yang ditandatangani oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan yang juga Pengarah Urusetia Belia & Sukan Kelantan menjemput para pelajar sekolah agama untuk ke program berkenaan. 

Ini bererti HAMASAH 2015 yang dihadiri sekitar 1,000 orang itu pula sebahagian besarnya adalah para pelajar sekolah! 

 Nampaknya gaya pemberitaan Harakahdaily sudah tak ubah macam media-media UMNO. Sudah hilang akhlak dan etika Islam di dalam kewartawanan dan pemberitaan. Tak perlu lagi pertimbangan dosa dan pahala. Maka itu sebabnya kini harakahdaily dan Harakah sudah ditimpa musibah sama seperti media UMNO... diambang kebangkrapan. 

 Bukan kita suka atau ingin bertepuk tangan jika nasib itu menimpa harakahdaily dan Harakah, tetapi hukum kebenaran dan keadilan tidak boleh ditipu dan didustakan. Andai bakal menuai apa yang anda tanam! Baca lagi di siniOleh kerana program PAS sudah tidak dapat sambutan terpaksalah angkut budak2 sekolah naik bas ramai2. Bas PLKN telah digunakan untuk mengangkut para peserta ke program tersebut. PAS dan Umno berpisah tiada.....


HAMASAH 2015 yang dihadiri sekitar 1,000 orang itu sebahagian
 besarnya adalah para pelajar sekolah! 
Comments
10 Comments

10 comments :

Anonymous said...

Blogger ni suka sangat aroma babi dan duit babi. Seronoklah engko berketuakan peliwat no 1 Malaysia.

Ramboo III said...

Berpolitik secara budiman bro..anda mau sokong pan silakan, jgn lupa asal mereka..berlapang dada, halakan senapang kpd musuh (amno)..kami sapot ulamak, tolak geng taghut.

Anonymous said...

BODOH PAS TIADA TAMAT NYA.

Anonymous said...

Relax bro..jgn emo sgt..nk buat cmana memng ramai org dh meluat dgn pas..trutama pngundi atas pagar..

Unknown said...

SubhanaAllah
Ahli pascai ke ini? Bertaubatlah krn tuduhan anda berat. Bukankah parti pas mengaku parti islam?

pan said...

PAs dan umno berpisah tiada...jenis ulat taik!!!

Anonymous said...

hahaha nk bgi budk2 tu pil kuda lak ker?...dlu kat jhor pn sama angkut org smpai bas tbkar. haha ni dh ada macai pascai aka pencacai jdi cybr trooper pascai.hahaha

Ritchie Blackmore said...

Menipu dan maki hamun adalah ajaran islam songsang yg diamalkan oleh Pas.Nampak sgt sesatnya....

Anonymous said...

pas transformation to umno is complete. ikut perangai umno sebijik

Anonymous said...

Hadi(hanjing?) menyalak ahli2 Pas(babi?) kat bkt
Gembira,gembira

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...