JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, September 01, 2015

Jom selamatkan negara, kita singkirkan dua golongan yang rosak itu!

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah mengutuk penganjur demonstrasi di Kuala Lumpur yang menuntut peletakan jawatannya sebagai "haram", semasa ucapan tahunannya pada malam Hari Kemerdekaan.

 Berpuluh-puluh ribu penunjuk perasaan telah menggesa Najib untuk meletak jawatan, selepas dokumen yang bocor pada Julai menunjukkan beliau menerima kira-kira USD 700m dalam akaun peribadinya daripada entiti dikaitkan dengan dana negara yang menanggung beban hutang.

 Najib berkata bantahan mencerminkan "kedangkalan patriotisme" dan mengingatkan penunjuk perasaan bahawa mufti negeri Kelantan telah memanggil penganjur protes - pemilih kumpulan tekanan reformasi Bersih - "haram".

"Mereka yang memakai pakaian kuning ini ... mereka mahu  menjatuhkan nama baik kita, menconteng arang hitam di wajah Malaysia kepada dunia luar," Najib dipetik sebagai berkata oleh agensi berita nasional Bernama.

 Pihak berkuasa telah menyekat laman web penganjur dan pakaian kuning diharamkan dan logo kumpulan itu dalam usaha untuk menghalang perhimpunan, yang juga diadakan di bandar-bandar lain di Malaysia. ~ sumber

Komen al-Husseyn:

Apakah menyonglap wang sebegitu besar tidak Haram? Apakah rasuah tidak haram? Berbohong tidak Haram? Apakah menyalahgunakan proses keadilan tidak Haram? Menipu tidak Haram? 

 Namun Najib begitu berani dan lantang menyatakan bahawa berhimpun  atas hak demokratik untuk kebebasan bersuara Haram? Sehinggakan memakai pakaian kuning pun diharamkan dan ditangkap!

Terima RM2.6 Bilion ke dalam akaun peribadi tidak haram? Mufti pun tak berani nak buka mulut sebab takut kena singkir dari jawatan. Terpaksalah mengampu Najib lalu keluarlah fatwa mengharamkan perhimpunan Bersih 4!

Malaysia negara yang mempunyai paling ramai mufti dalam dunia, tapi hanya seorang sahaja yang berani berkata benar atas agama Allah. Yang lain adalah ibarat mufti dalam cerita allahyarham P. Ramlee, Musang Berjanggut. 

Mereka sayangkan jawatan lebih dari sayangkan agama. Mereka telah menjual agama demi untuk mendapatkan keuntungan yg sedikit di dunia ini.

Cinta dunia membuatkan ulama takut untuk menyatakan kebenaran. Takut untuk menegur kemungkaran kerana takut kepentingan dunianya terjejas. 

Maka jadilah mereka 'syaitan bisu'. Maksiat yang berlaku di depan mata mereka pun, mereka diamkan. Umat yang jahil pula mulalah meringan-ringankan maksiat kerana menganggap telah direstui oleh ulama secara tidak rasmi (kerana ulama mendiamkannya).

Ulama kerajaan kecut bila melihat bagaimana seorang Peguam Negara seperti Gani Patail boleh disingkirkan dengan serta merta; maka apalah sangat kalau sekadar jawatan mufti...

Rasulullah SAW ada bersabda: Maksudnya: "Ada dua golongan. Kalau baik golongan itu, maka baiklah umat. Kalau rosak golongan itu, maka rosaklah umat. laitu ulama dan umara." 

 Sabda Rasulullah SAW lagi: Maksudnya: "Apabila tergelincir ulama, maka tergelincirlah umat." 

Jom selamatkan negara, kita singkirkan dua golongan yang rosak itu!
Comments
1 Comments

1 comment :

Malaysiabaru said...

Mana gambar tu

Aku pun nak tumpang pijak sekali

Siapa suruh tak hadir siapa suruh join najib

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...