JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, September 17, 2015

Kalau hati dah berpenyakit, dengan lambang pun jaki!


Ada yang bertanya apakah logo parti AMANAH ini rekacipta ke atau rekaciplak? Ramai yang hebuh memperkatakan pasal logo AMANAH itu secara kebetulan menyerupai logo sebuah stesyen TV India .

Apalah sangat perkara kecil sebegitu nak di troll? Apa masalanya ? Yang penting adalah, sebuah parti baru Amanah Negara telah muncul semalam!

Korang tak sentap pun pasal bendera Jalur Gemilang yang menjadi kemegahan negara itu ciplak atau tidak dari bendera USA!Kalau orang Indon kata, Malaysia ciplak lagu Terang Bulan mereka untuk diadaptasikan menjadi lagu kebangsaan Negara ku korang sentap kan?

Ada sesiapa kisah yang selama ini lambang PAS pun menyerupai bendera Bangladesh dan Jepun?


Setiausaha Agung Amanah Anuar Tahir berkata soal ciplak logo tidak berbangkit langsung kerana ia dicipta sendiri kumpulan pereka bentuk logo parti itu. 

Anuar berkata, logo itu tidak ada implikasi undang-undang kerana ia hanya dilihat seiras dengan logo pada sebuah stesen TV di India.

 "Saya yakin tidak ada implikasi undang-undang kerana daripada segi warnanya tidak sama, geografinya tidak sama, satu di Malaysia dan satu lagi di India, bahkan industri juga tidak sama, sana stesen TV, kami parti politik," katanya di sini
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Bebudak Bahalol MELAYU ada merata rata kan

Tu sebab papa kedana saja miskin malas lagi pulak

Kepala Otak!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...