JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, September 06, 2015

Kereta Terbakar Dikaitkan Dengan Kehilangan Morais Ditemui

KUALA LUMPUR - Penemuan kereta Proton Perdana yang terbakar di Hutan Melintang pada Sabtu dikaitkan dengan kehilangan timbalan pendakwa raya, Anthony Kevin Morais yang hilang.

 Kali terakhir Morais dilihat ketika meninggalkan kediamannya menaiki kenderaan sama di Menara Duta untuk ke tempat kerjanya di Pejabat Peguam Negara pada pagi Jumaat.

 Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bandaraya, Asisten Komisioner Datuk Zainuddin Ahmad berkata, masih terlalu awal untuk mengesahkan sama ada kenderaan itu mempunyai kaitan dengan kehilangan Morais.

 "Apa yang boleh saya katakan kami temui kereta itu. Polis Perak menyiasat kejadian itu sebagai perbuatan khianat. Bagaimanapun setakat ini kami belum dapat memeriksa nombor casis atau plat pendaftaran kerana terbakar teruk," katanya.9 Sebelum ini, Morais dipinjamkan ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meninggalkan kediamannya pada pukul 9 pagi menaiki Proton Perdana kelabu dengan bernombor WA6264Q.


 Difahamkan, seorang rakannya cuba menghubungi Morais pada kira-kira pukul 10.30 pagi dan seterusnya pukul 3 petang tetapi gagal.

Rakan itu kemudiannya menghubungi pejabat tapi dimaklumkan Morais tidak hadir ke pejabat hari itu.

 Jurucakap SPRM berkata, Morais bertugas di agensi berkenaan kira-kira lapan tahun sebelum kembali semula ke Pejabat Peguam Negara.

 Katanya, Morais tidak terbabit dalam siasatan 1MDB. - Bernama   sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...