JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, September 23, 2015

PDRM ambil alih tugas SPRM ?

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini mengulangi pihaknya tidak menjalankan siasatan ke atas 1Malaysia Development Berhad (1MDB), syarikat pembangunan strategik milik kerajaan Malaysia.

 Dalam satu kenyataan media, SPRM berkata pihaknya mengulangi penjelasan ini memandangkan masih ada pertanyaan daripada pemberita dan kenyataan yang mengaitkan siasatan 1MDB dengan SPRM.

 "Isu 1MDB disiasat sepenuhnya oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan oleh yang demikian, sebarang pertanyaan berkenaan isu ini mestilah dirujuk kepada PDRM.

 "Perkara ini diperjelaskan sebelum ini termasuk menerusi satu kenyataan media SPRM pada 5 Ogos lalu," kata SPRM di Kuala Lumpur. – Bernama, 22 September, 2015.~ sumber


Pelik bukan? Pasal apa pula PDRM ambil alih tugas SPRM? Sebab itulah wartawan masih bertanya kepada SPRM; kerana tugas SPRM adalah menyiasat salah laku rasuah, tapi PDRM pula yang menyiasatnya. 

Patutlah lembab sangat sehingga kini rakyat tidak tahu apa yang PDRM lakukan hinggakan Khairuddin Abu Hasan terpaksa melaporkannya kepada Pejabat Peguam Negara (Switzerland) di luar negara. 

PDRM tangkap Khairuddin, bukan gi tangkap yang terima rasuah.....
Comments
1 Comments

1 comment :

Ayah Man said...

Ini lah Malaysia, oh tanah air ku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...