JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, September 18, 2015

So macamana PKR? Pilih PAS, maknanya hang tolak DAP dan AMANAH ....

PKR pening kerana terpaksa berhadapan dengan krisis Cinta Tiga Segi.

PAS benci AMANAH...DAP pula bencikan PAS....

Kalau PKR mahu pilih AMANAH, dia tidak ada masalah dengan DAP sebab DAP ok dengan AMANAH.

Masalahnya kalau PKR pilih PAS, DAP tidak akan ok ....

PAS dah tegaskan tidakl akan terima AMANAH....

PAS tidak akan menjalinkan kerjasama politik dengan Parti Amanah Negara (Amanah) yang ditubuhkan bekas pemimpin parti itu kerana "pengkhianatan", kata Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
 Menyifatkan perbuatan Amanah mengkhianati perjuangan mereka, presiden PAS itu berkata pengkhianat parti lebih teruk daripada musuh.
 Hadi berkata, PAS sedia bekerjasama dengan pihak lawan, namun tidak akan melakukan perkara sama terhadap pengkhianat parti.
 "Orang yang khianat pada perjuangan tiada pilihan sama ada dia balik atau dihapuskan, dia bertaubat. - Baca lagi di sini 
Hj Hadi perlu ingat, bukan dia sahaja yang pandai membenci kat orang. Orang lain pun ada juga yang benci kamu kerana sikap kamu yang khianat dan suka flip-flop!
DAP bertegas, dengan berkata ia akan menjauhkan diri daripada gabungan baru  yang  dicadangkan  pembangkang yang digelar Pakatan Rakyat 2.0 jika PKR bertegas mahukan PAS berada di dalamnya, menurut pemimpin-pemimpin parti.
 Pemimpin-pemimpin DAP berkata terdapat terlalu banyak sikap kebencian antara kedua-dua bekas sekutu, sambil menambah bahawa ia akan menjadi mustahil untuk bekerjasama dengan PAS selagi parti Islam itu masih diketuai oleh Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
 "Kita tidak boleh bekerjasama dengan PAS di bawah Hadi Awang, kecuali mereka bersedia untuk berlepas dari pelbagai pendirian yang mereka diambil," Ahli Parlimen DAPBukit Gelugor Ramkarpal Singh berkata. "Dengan kepimpinan PAS sekarang, ia tidak mungkin," katanya, merujuk kepada pakatan pembangkang baru yang dicadangkan.
 DAP menegaskan ia tidak akan menyertai mana-mana kerajaan campuran dengan PAS di dalamnya. Baca lagi di sini
So macamana PKR? Hang pilih PAS, maknanya hang tolak DAP dan AMANAH ....
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Tuan Al-Husseyn,

Ini sebenarnya matematik yang mudah.

PKR kalau tolak PAS, dapat dua bini, iaitu AMANAH dan DAP.

PKR kalau terima PAS, dapat satu je bini iaitu PAS.

Mana sedap satu bini ke dua bini?

Anonymous said...

Buat Kak Wan kami mintak tolong JANGAN lah nak Pelawa Pas DLm Pakatan RakyAt 2.0 lagi .To long lahhhh.Dengar lah Permintaan Kami.pada Azmin jangan kerana Terhutang Body kau nak Gadai Parti.

Anonymous said...

Nik Aziz pernah berkata jangan masuk lubang 2 kali..apa lagi pkr nk harapkan pas????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...