JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, September 05, 2015

Tidak perlu jawab 22 soalan, jawap 2 soalan ini sahaja ...

Unit propaganda Putrajaya, Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa), telah menerbitkan sebuah buku 47 muka surat yang menggariskan "22 jawapan" oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menjelaskan pelbagai dakwaan yang beliau hadapi. 

Buku ini telah diedarkan hari ini untuk lebih daripada 300 ahli-ahli Umno pada mesyuarat bahagian Seremban Umno agung tahunan (AGM), Paroi, Negeri Sembilan, yang akan dirasmikan sendiri oleh Najib. 

 Risalah dengan  kandungan yang sama tetapi lebih ringkas  juga dikeluarkan, walaupun ia tidak mempunyai nama mana-mana penerbit.  sumber

Komen al-Husseyn : 


Sukalah saya mengesorkan kepada Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan) SPRM Datuk Mustafar Ali yang masih  enggan menyatakan bilakah SPRM akan menyoalsiasat Najib berhubung dana RM2.6 bilion ini supaya membaca buku yang dikeluarkan oleh unit Propaganda Najib  ini.

 Tolong soalsiasat Najib mengenai segala dakwaan dan penjelasannya melalui buku tersebut dan minta beliau buktikan dengan fakta yang nyata.

Kita tidak mahu dengar sekadar pernafian dan cerita yang berbelit-belit.

 Malaysia mendapat kecaman yang memalukan ketika persidangan anti rasuah antarabangsa yang bersidang di Kuala Lumpur sejak Rabu dan telah berakhir kelmarin.

Kenapa Najib dan Puad Zakarshi, boss JASA tidak mahu mengambil kesempatan melancarkan buku tersebut ketika persidangan itu sedang berlangsung? 

Alangkah baiknya kalau diikuti dengan wacana mengenai "22 Jawapan Najib" berhubung dana RM2.6 juta yang masuk kedalam akau peribadinya itu!


 Lagi pula, apalah yang Najib takut sangat hinggakan terikut-ikut perangai kawannya yang "seorang itu" yang suka ponteng.... depa bukan nak tanya banyak soalan pun......... 

Buat apa sampai buat buku menjawab 22 soalan meleret-leret ? Cuma dua soalan sahaja yang ingin mereka kemukakan :


                   1) Siapa yang beri wang sebanyak itu dan untuk apa?
  2) Kemana digunakan wang sebanyak itu.
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Soalan cepu mas.... Mudah di jawab... Pasti dpt 3.95... Lbh ckit dr maslan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...