JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, October 30, 2015

Adalah bodoh jika mengambil tindakan terhadap pemimpin-pemimpin Umno, kata Nazri Aziz

 Memanglah bodoh! Orang parti sendiri disingkir dan dihukumnya, sedangkan orang dari parti lain, sebab pandai bodek dan menggosok, diangkat dan diberikan jawatan....

 Tambah pula orang di luar parti ini pandai memecahbelahkan pesaing parti.

 Datuk Seri Nazri Aziz berkata, "Saya rasa ia adalah bodoh di pihak kita jika kita mengambil tindakan terhadap pemimpin-pemimpin Umno kerana ia akan pergi untuk menunjukkan kita tidak boleh bertolak ansur,"  

  Umno perlu mempamerkan kematangan dan tidak mengambil tindakan terhadap pemimpin hanya kerana mengkritik parti, katanya.

Beliau berkata tindakan disiplin hanya perlu diambil terhadap pemimpin Umno dalam kes-kes di mana mereka telah didapati bekerja bersama-sama dengan pesaing parti.

 Beliau berkata demikian ketika ditanya sama ada Umno akan mengambil tindakan terhadap bekas Presiden Umno dan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir secara terbuka menuntut peletakan jawatan Najib.

 Pemimpin-pemimpin lain yang mengkritik kepimpinan Umno dan pendirian kerajaan mengenai isu-isu seperti 1Malaysia Development Berhad termasuk Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Naib Presiden Datuk Seri Shafie Apdal.

 Najib menyingkirkan Muhyiddin sebagai Timbalan Perdana Menteri dan mengeluarkan Shafie sebagai menteri pembangunan luar bandar dan serantau pada rombakan kabinet pada bulan Julai.

 Muhyiddin dan Shafie baru-baru ini menyertai Dr Mahathir dan tiga ahli politik kanan yang lain dalam mengkritik Putrajaya penggunaan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) Akta 2012 untuk menahan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan peguamnya Matthias Chang atas laporan mereka yang dibuat pada 1MDB. ~  sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...