JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, October 22, 2015

Besar atau kecil, Amanah akan lawan! Salahudin beritahu Hj Hadi

Hubungan antarabangsa Amanah semakin meningkat dan
mereka yakin status mereka di dalam negara dan luar
negara. - Gambar oleh Saw Siow Feng
KUALA LUMPUR, 22 Okt - Salahuddin Ayub hari ini menolak dakwaan Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa Parti Amanah Negara bukan ancaman kepada PAS, dan memberitahu bekas bosnya itu, walaupun hanya sebuah entiti yang baru ditubuhkan, parti itu akan terus mengukir namanya dalam senario politik Malaysia.

 Salahuddin, yang juga Timbalan Presiden Amanah, juga bermegah dengan hubungan antarabangsa parti itu yang semakin meningkat dan berkata mereka yakin status mereka di dalam negara dan luar negara.

 "Amanah akan terus bergerak ke hadapan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Saya baru pulang dari Turki dan telah bertemu dengan hampir semua gerakan Islam," katanya hari ini ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Hadi.

 "Kami telah diiktiraf oleh persaudaraan Islam kita di seluruh dunia, jadi saya tidak fikir saya perlu menjawab soalan itu. Sama ada kita kecil atau besar, Amanah akan terus bergerak ke hadapan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, "katanya.

 Hadi dilaporkan berkata pada perhimpunan Fastaqim H60K di Kelantan minggu lalu bahawa parti itu tidak melihat Amanah sebagai ancaman, dan PAS telah menghadapi cabaran yang lebih besar pada masa lalu.

 Beliau dilaporkan turut memberitahu orang ramai yang didakwa seramai 100,000 itu bahawa pembentukan Amanah oleh bekas pemimpin-pemimpin PAS itu hanyalah memperkuatkan lagi PAS.

 Sejak memutuskan hubungan PAS dengan DAP, dan pembentukan Amanah, pakatan pembangkang baru yang dikenali sebagai Pakatan Harapan telah dibentuk tanpa PAS.

 Walau bagaimanapun, PAS berkata ia akan terus bekerjasama dengan PKR.~ sumber
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Tak perlu layan kalam Hadi, buat kerja dengan asas yang kukuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...