JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, October 28, 2015

Hj Hadi nampak Umno/BN itu semuanya baik, eloklah join Umno/BN sekali!

Hj Hadi semakin mendapat tempat di TV 3
KUALA LUMPUR: PAS sekali lagi mengulangi pendiriannya untuk menjalinkan kerjasama dengan Barisan Nasional (BN) demi kepentingan rakyat.

 Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bagaimanapun menegaskan bahawa parti itu tidak berhasrat untuk membentuk kerajaan perpaduan dengan parti pemerintah itu.

 "Kita sedia bertemu kerajaan. Ini sikap kita sebagai parti pembangkang kerana kita mahu pelihara hubungan rakyat.

 "Bukan satu step (langkah permulaan) sudah banyak step kita sertai kerajaan campuran...masuk BN keluar BN.

 "PAS bekerjasama dengan perkara baik, tak kerjasama dengan perkara yang tak baik," katanya pada sidang media di bangunan Parlimen di sini, Selasa.

 Selain itu Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, PAS memilih untuk tidak bertindak secara agresif dalam berhadapan musuh politiknya.

 "PAS akan terus menjadi pembangkang dan tidak akan sesekali menyertai BN. PAS akan menjadi pembangkang yang menerang bukan menyerang. Itu pendekatan yang kita ambil,” katanya.

 Ditanya sama ada PAS sedia bekerjasama dengan kumpulan serpihan PAS iaitu Parti Amanah Negara (Amanah), Abdul Hadi bagaimanapun menolak sebarang usaha ke arah itu.

 "PAS tak akan menyertai sebarang langkah yang tidak berteraskan Islam dan tidak mencapai matlamat. "Kita tidak ada harapan dengan Harapan yang tak sampai destinasi. Bas ekpress nak pergi kuantan, tapi tersekat tengah jalan di Kuala Lipis," katanya. ~ sumber

Komen al-Husseyn :

Hj Hadi kata : "Kita sedia bertemu kerajaan. Ini sikap kita sebagai parti pembangkang kerana kita mahu pelihara hubungan rakyat....."

Tapi kenapa asyik ponteng bertemu kerajaan di parlimen? Rakyat nak tahu juga apa yang Hj Hadi akan cakap dengan kerajaan di parlimen secara terbuka dan teklus, bukan bertemu kerajaan dalam gelap dan rakyat tidak tahu apa agenda Hj Hadi yang sebenarnya.

Hj Hadi kata lagi, "PAS bekerjasama dengan perkara baik, tak kerjasama dengan perkara yang tak baik,"  Apakah songlap RM2.6 billion itu baik? GST itu baik? 

  Hj Hadi nampak Umno/BN itu semuanya baik, sebab itu tidak pernah serang Umno/BN.....eloklah Hj Hadi  join Umno/BN sekali!
Comments
2 Comments

2 comments :

Koperasi Prihatin Kedah Berhad said...

Kuasa dan duit boleh membutakan hati manusia, fitnah dan makian akan jadi zikir di bibir-bibir mereka. Semoga Allah kurniakan kebenaran kepada kita semua.

Ritchie Blackmore said...

Macam babi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...