JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, October 18, 2015

Jangan ragu dengan kemampuan AMANAH ...


 AMANAH Melaka telah mengambil pendirian yg betul bila menangguhkan penubuhan PH di peringkat Negeri Melaka kerana ingin mendapatkan kepastian tentang status parti sahabat PH yang mengadakan kerjasama dengan PAS, yang dalam masa yang sama PAS turut mengadakan kerjasama dengan Perkasa.

 Sikap Amanah Melaka jelas menunjukan rasa jengkelnya terhadap parti sahabat PH tersebut yang dilihat masih tersorong-sorong pipinya...

    Siapa yang tidak jengkel bila melihatkan ada parti sahabat PH seolah-olah merestui perhubungan PAS dengan Perkasa. PAS dilihat berpelukan dengan Perkasa adalah sesuatu yang tidak pernah terduga sebelum ini...

 Kepimpinan  AMANAH  peringkat Nasional dalam reaksinya telah menerima permohonan berhubung penangguhan tersebut.

Dalam satu kenyataan, Pengarah Komunikasi PAN, Khalid Abd Samad berkata, perubahan yang telah berlaku dalam pendekatan PAS bekerjasama dengan Perkasa, patut menjadi hujah kepada parti sahabat PH untuk menyokong pembentukan AMANAH.

 Khalid dalam kenyataannya tersebut turut mengingatkan kepada kita semua wujudnya kerjasama PAS dan Perkasa adalah bukti wujudnya usaha mempopularkan gaya politik perkauman. Kecenderungan politik perkauman ini ditolak oleh PH. Oleh itu perlu dipercepatkan penubuhan PH di semua peringkat.

 Maka dengan itu AMANAH Melaka adalah diarah untuk mengusahakan penubuhan PH Melaka supaya akan lebih berkesan dalam menangani trend politik perkauman dan masalah negara yang semakin meruncing.

Saya berharap parti sahabat PH tidak meragui kemampuan AMANAH untuk mengisi kelompongan yang telah ditinggalkan oleh PAS. 

 Pakatan Harapan mampu berdepan dengan Umno/BN dan mana-mana parti yang mesra Umno.
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...