JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, October 13, 2015

Mana RUU persendirian Haji Hadi?

KUALA LUMPUR, 13 Okt - PAS masih belum menyerahkan rang undang-undang persendirian yg baru untuk meningkatkan kuasa mahkamah Syariah dan membuka jalan bagi penguatkuasaan hudud di Malaysia.

 Demikian menurut pengesahan Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan hari ini. 

Adalah tidak mungkin bahawa parti itu akan membentangkan Rang Undang-undang ahli persendirian untuk dimasukkan di Parlimen pada persidangan minggu depan.

 Apabila ditanya sama ada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah memfailkan rang undang-undang ahli persendirian 'baru' untuk persidangan Parlimen yang akan datang, Takiyuddin mengulangi bahawa beliau tidak tahu.

  Hadi sebelum ini mengemukakan Rang Undang-undang Ahli peribadinya awal tahun ini, tetapi gagal dibahaskan di Parlimen dalam tempoh dua persidangan lalu kononnya kerana kekurangan masa.

 Takiyuddin berkata hari ini bahawa ahli parlimen hanya perlu memberi notis 14 hari ketika membentangkan Rang Undang-undang ahli persendirian, menyatakan bahawa ini boleh dilakukan bila-bila masa semasa sesi Parlimen dan tidak sebelum bermula duduk. ~ baca lagi di sini
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Mula lah kumpulan2 alhusseyn51 buat fitnah. Kalau memang kaki fitnah jum ker kota baru pada 17th Oct 2015.

bat8 said...

Hudud hanya permainan puak UG untuk memperdayakan ahli akar umbi PAS agar menyokong puak mereka dalam persaingan merebut jawatan dalam pemilihan sahaja.

Plan hudud yg dela buat hanya setakat nak dijadikan modai pemilihan je. Puak UG pun tau mereka xakan boleh buat aoa2 sebab kuasa perundangan untuk melaksanakan hudud berada ditangan UMNO/BN.

Tu pasai mereka begitu beria-ia nak buat hudud dengan kerjasama UMNO untuk memastikan hudud gagal bila bawa ke parlimen. Hudud hanya untuk modai kempen pemilihan je

Anonymous said...

UMNO guna wang, PAS guna wala'.

Anonymous said...

17 OKT. 2015. KOTA BARU.

adalah...
PERHIMPUNAN PARA PENIPU..

PERHIMPUNAN ORANG KENE TIPU...

Tempat kenceng dan mengenceng...

Mung kenceng ako... ako kenceng kao...

PAS... PUS ... PAS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...