JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, October 30, 2015

Nasa ni adalah tembikai - hijau diluar, merah di dalam!

Oleh Nawar Firdaus, The Rakyat Post 
 "Jika anda tidak mempunyai sesuatu, anda tidak boleh berikannya kepada org lain," kata Pengarah Strategik Parti Amanah Negara (Amanah) Dr Dzulkefly Ahmad, memetik satu pepatah Arab.

 Beliau mengulas mengenai pelantikan Nasharudin Mat Isa sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang baru (CEO) Pergerakan Kesederhanaan Global Foundation (GMMF).

 Nasharudin bekas Timbalan Presiden PAS 2011 dan lebih dikenali sebagai konservatif. Beliau masih ahli PAS.

 "Orang yang mengetuai ini (GMMF) hendaklah seorang yang sederhana oleh alam semula jadi, termasuk, dengan tujuan dunia sederhana dan bertolak ansur.

 "Saya harap dia (Nasharudin) dengan baik dan kita akan melihat jika dia benar-benar boleh sederhana," kata Dr Dzulkefly.

 "Jika anda tidak mempunyai kesederhanaan tulen yang sebenar dalam kamu, jika DNA anda adalah bersifat perkauman, anda boleh cuba untuk menunjukkan kesederhanaan, tetapi warna sebenar anda akan keluar, mungkin muncul dalam penghinaan kaum."

 Tambahnya, bekas Ketua Pegawai Eksekutif GMMF Datuk Saifuddin Abdullah, yang meletakkan jawatan selepas lompat parti ke PKR baru-baru ini, adalah penjelmaan sebenar kesederhanaan, tidak kira budaya dan agama.

 Naib Pengerusi Amanah, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa bersetuju dengan Dzulkefly, mempersoalkan pelantikan Nasharudin kerana beliau masih menjadi ahli parti pembangkang PAS.

 Walau bagaimanapun, Mujahid juga menyatakan bahawa dalam keadaan semasa, Nasharudin, bekas ahli parlimen Bachok, dilengkapi rang undang-undang untuk jawatan tersebut.

 "Ia bukan hanya bahawa dia adalah konservatif, tetapi pendirian beliau terhadap masyarakat kita yang berbilang kaum adalah perkauman berat sebelah.

 "Bagaimana dia akan membentangkan kesederhanaan apabila dia sendiri tidak?

 "Pelantikan beliau dalam keadaan semasa cacat  adalah wajar bahawa kelayakan beliau sendiri adalah cacat."

 Pelantikan Nasharudin telah diumumkan oleh Pengerusi GMMF Tan Sri Razali Ismail yang berkata beliau akan memulakan tempoh perkhidmatan beliau sebagai Ketua Pegawai Eksekutif pada 1 Nov, menggantikan Saifuddin. ~ sumber

Komen al-Husseyn :

  Orang Umno sendiri tentu merasa hairan dan sakit hati dengan perlantikan Nasa ini. Kenapa Najib tidak lantik orang Umno sendiri? Kesian Jamal ikan bakar dan Ali tinju penari punggong tu....Hahaha!

 Najib dah tak caya dengan orang Umno seperti mereka yang siang malam menjilat dan menggosok Najib punya dot..dot..dot.. Tup-tup Najib lebih percayakan orang PAS yg baik dengan Hj Hadi dan Haron Din. Kesian...!!

  Apakah kerana kejayaan misi Majlis Syura Ulama yang Nasa telah diamanahkan untuk memesrakan hubungan PAS dengan Umno atas landasan perjuangan Melayu Islam?

 Saifudin meletakan jawatan kerana beliau bertukar parti masuk PKR.Beliau dilantik ke jawatan tersebut dahulu tentunya atas tiket sebagai ahli Umno. 

 Waima, Nasa masih lagi ahli PAS. Baca rungutan Shabbudin Husin di sini yang meramalkan bahawa perlantikan ini merupakan laluan awal kerjasama politik antara UMNO dengan Pas??

 Betullah bagai disangkakan umum, Nasa ni adalah tembikai - hijau diluar, merah di dalam!
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...