JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, October 30, 2015

RM2.6 bilion : Sudah berapa kali ulang tayang kata nak soal Najib?

 Tidakkah kini telah terlalu lama untuk Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menangguhkan tanpa memberi apa-apa alasan untuk memanggil Datuk Seri Najib Razak berhubung isu wang derma RM2.6 bilion dalam akaun peribadinya.

 SPRM akan soal Najib bila tiba masanya, kata menteri. Sudah berapa kali ayat yang sama diulang pakai. Tapi bila ianya akan berlaku??? Kenapa terlalu lembab untuk menyelesaikan isu tersebut?

  Mula dulu, ada Tok Alim yang kata, "Tidak masuk akal, Najib akan masukan duit sebanyak itu ke dalam akaun peribadinya sendiri.." Kena ada saksilah bagai....

  Apabila Najib sendiri mengakuinya, SPRM sendiri mengesahkannya, Bank Negara juga sahkan nombor akaun itu milik Najib....Apa masalahnya yang susah sangat? Tanyalah apasal Najib tutup akaun tersebut? Kemana pergi wang RM2.6 juta itu?

  Telah ramai yang cuba mendedahkan isu tersebut tetapi akibatnya mereka pula hanya mendapat berbagai bala. 

 Beberapa Pegawai penyiasat SPRM kena gelidah dan disoal-siasat. Ada yang ditukarkan, ada pegawai polis yang kena pecat, Peguam Negara kena buang...Yang buat report kena reman ...macam-macam orang yang dikenakan macam-macam tindakan, tapi Najib tidak siapa yang berani sentuh!
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

bila tiba masanya?

bila najib dh tk berkuasa.... masa tu semua pengecut nk jd hero... konon tk memilih bulu. masa tkde kuasa najib pun dh tkde bulu

rupanya tk ramai yg betul2 pejuang bila dtg ujian. unifom penuh bintang dn paku pun hiasan sj.

klu nk membela negara sekarang la tunjuk berani.... baru nama pahlawan

tanya sama itu hud hud said...

Sprm mmg boneka barua..
Solat hajat dulu semua wayang belaka..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...