JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, November 02, 2015

Berapa banyak yang Najib beri? Tanya Lim Kit Siang

 Parti Barisan Nasional dan Ahli Parlimen digesa menyatakan berapa banyak yang mereka terima untuk pembiayaan kempen pilihan raya  daripada pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak.

 Lim Kit Siang juga meminta Ahli Parlimen Barisan yang menjadi ahli pemerhati parlimen, Jawatankuasa Kira-Kira, untuk menarik diri daripada perbincangan jawatankuasa atau pendengaran deposit yang dilaporkan sebanyak RM2.6 bilion ke dalam akaun bank peribadi Najib sebelum pilihan raya umum 2013.

 Wang itu dikatakan sumbangan daripada sumber Timur Tengah untuk membantu kempen pilihan raya Barisan Nasional.

 Bekas Presiden MCA, Chua Soi Lek dilaporkan telah menyatakan minggu ini bahawa Najib telah memberikan wang kempen pilihan raya  itu ke dalam parti-parti komponen BN, kali pertama dalam lima pilihan raya, membantu rakan-rakan gabungan.

 Perkara itu dijangka dibincangkan oleh Jawatankuasa Kira-kira Awam, yang dijadualkan untuk mendengar perbicaraan ke dalam dana pelaburan kerajaan, 1Malaysia Development Bhd. Pihak berkuasa telah menafikan bahawa RM2.6 bilion itu ada kaitan dengan 1MDB.

 Lim berkata hari ini bahawa rakan-rakan Barisan dan Ahli Parlimen semua perlu mengisytiharkan berapa banyak setiap penerimaan, termasuk mereka yang menjadi ahli Jawatankuasa Kira-Kira. Beliau berkata mereka perlu menarik diri daripada mana-mana mesyuarat bagi mengelakkan sebarang konflik kepentingan ~ FMT
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Jika Najib boleh menerima sumbangan derma untuk perjuangan parti UMNO/BN, tentu tidak menjdi kesalahan juga parti lain pun mendapat sumbangan derma dari pihak luar.
Leading by example, ia bolehlah dijadikan ikutan selepas ini dan SPRM tentu tiada sebarang halangan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...