JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, November 26, 2015

Fitnah orang PAS ....

Betulkah Iszuree Ibrahim dipecat Kerajaan DAP Pulau Pinang pada tahun lalu, kerana sering mempersoalkan tentang kelulusan mendadak yang mahu diberikan pihak berkuasa tempatan (PBT) terhadap permohonan premis judi? 

Sila baca beritanya di sini

Berikut pula adalah respon Majlis Bandaraya Pulau Pinang :

Setelah meneliti isu ini dan setelah mendapat maklumat lengkap dari Jabatan berkaitan dan mendapat nasihat dari Penasihat Undang-undang Kami Ahli-ahli Majlis, Majlis Bandaraya Pulau Pinang menegaskan:

 Ahli Majlis Bandaraya Pulau Pinang mengutuk sekeras-kerasnya tindakan mengeluarkan kenyataan yang berniat jahat (mala fide) dan tidak benar oleh Sdr Iszuree Ibrahim keatas ahli-ahli Majlis, Majlis Bandaraya Pulau Pinang , Datuk Bandar Majlis Bandaraya Pulau Pinang dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang itu sendiri.

 Mengesa Jabatan Undang-undang mengambil tindakkan menyaman beliau atas kenyataan yang berniat jahat dan secara terang memfitnah Majlis Bandaraya Pulau Pinang.

 Laporan Polis akan dibuat agar pihak berkuasa mengambil tindakkan keatas kenyataan beliau yang bersifat ‘fitnah jenayah’.

AHLI-AHLI MAJLIS
AJLIS BANDARAYA PULAU PINANG
sumber
Comments
2 Comments

2 comments :

Ramboo III said...

Fitnah ape tu? Nk saman kenapa? Jwpn yg diberi kabur..pencerahan sikit pls.

Alhusseyn Alhusseyn said...

Iszuree Ibrahim mengeluarkan kenyataan dengan niat jahat atau (mala fide) bahawa ada bayaran diterima dari tauke judi oleh pimpinan kerajaan negeri.
Ahli Bandaraya Pulau Pinang bersengkongkol dalam kelulusan lesen perjudian.
Majlis Bandaraya Pulau Pinang tidak pernah memproses sebarang permohonan lesen perjudian. Kementerian kewangan yang bertanggujawab mengeluarkan lesen perjudian. MBPP hanya mengeluarkan lesen premis perniagaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...