JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, November 25, 2015

Pembunuhan Di Malaysia muncul semula

Misteri pembunuhannya menghantui orang tertentu
Wartawan bebas Mary-Ann Jolly yang pernah dihalau keluar dari negara ini apabila dia tiba di lapangan terbang Kuala Lumpur untuk cuba untuk mewawancara Perdana Menteri mengenai pembunuhan wanita Monggolia, Al-Tantuya kini akan berdepan pula dengan tuntutan saman.

Ahli perniagaan tempatan Abdul Salam Ahmad, yang telah dinamakan dalam dokumentari Al-Jazeera yang membongkar misteri pembunuhan Altantuya Shaariibuu pada 2006, melalui satu dokumentari 101 East - Murder in Malaysia akan menyaman penyiar antarabangsa itu bagi fitnah dalam minggu ini, peguamnya mengesahkan.


Satu mesej teks yang diambil oleh Al Jazeera dari telefon mudah alih Sirul Azhar Umar, seorang pengawal peribadi Najib Tun Razak yang disabitkan atas pembunuhan Altantuya menunjukkan pengawal peribadi itu telah memeras ugut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk berjuta-juta dolar untuk tinggal di Australia dan "tidak berkata apa-apa" mengenai kes tersebut sebelum beliau ditangkap semula. 

Dalam dokumentari itu, yang dihoskan oleh wartawan bebas Mary Ann Jolley dan disiarkan pada bulan September, Abdul Salam telah dinamakan sebagai orang tengah dalam rundingan dengan Sirul Azhar Umar, bekas komando polis yang dijatuhi hukuman mati kerana membunuh Altantuya dan yang sedang mencari perlindungan di Australia untuk melarikan diri hukuman mati di sini.

 Dalam temu bual dengan Malaysian Insider selepas dokumentari itu disiarkan, Jolley, yang menyiasat pembunuhan itu, berkata Sirul telah menghantar beberapa mesej teks kepada Abdul Salam pada bulan Januari tahun ini meminta untuk berjuta-juta dolar untuk "kekal di Australia dan tidak menjatuhkan PM ".

 Walau bagaimanapun, dalam laporan polis hari ini, Abdul Salam mendakwa SMS itu memetik namanya adalah fitnah, dan bahawa dia tidak pernah memain sebarang peranan untuk mana-mana pihak untuk Sirul Azhar. Baca lagi di sini . 
Comments
1 Comments

1 comment :

tanya sama itu hud hud said...

Masa awal2 tengah hot kes aljazeera tu hang duk diam..
Dah banyak bulan baru nak kata kena fitnah?
Berapa lanun bugis jolok?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...