JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, December 29, 2015

Bila Ahmad Maslan buka mulut, ada sahaja yang melucukan kita semua...

Bila Ahmad Maslan buka mulut, ada sahaja yang akan melucukan kita semua. Kenapa dia tidak masuk bertanding Maharaja Lawak? Tentu ramai peminatnya!

Yang terbaru ialah bila dia kata, dia sendiri melakukan tiga kerja dalam satu masa iaitu sebagai timbalan menteri, ahli parlimen dan ketua penerangan UMNO, apakah beliau sebenarnya kelihatan lebih cerdik dan hebat atau lebuh teruk daripada sebelumnya?

Kesian Mat Maslan...beliau nampaknya tidak tahu membezakan antara kerja dengan jawatan, kata Shahbudin 

Apa yang dimilikinya sekarang iaitu sebagai timbalan menteri, ahli parlimen dan ketua penerangan UMNO secara serentak adalah jawatan dan bukannya kerja, jelasnya lagi. 

Menurut Shahbudin, ramai kawan-kawan dalam UMNO bersungut mengenai kenyataan terbaru beliau dengan berkata, Ahmad Maslan lebih kelihatan sebagai seorang cerdik dan pandai apabila beliau mendiamkan diri berbanding jika mula berkata-kata.

 Kata mereka, wajahnya yang bersih dan rambutnya yang sentiasa basah dan bersisir rapi itu benar-benar memperlihatkannya sebagai seorang yang boleh diyakini jika belum mendengar kata-kata yang keluar daripada mulutnya.

 Namun, kata mereka, sebagaimana yang sudah banyak kali dibuktikan sebelum ini, sebaik saja mulutnya terbuka dan lidahnya berbicara, segala tanggapan awal mengenai dirinya akan musnah dengan sekelip mata.Baca tulisah Shahbudin  di sini

Sementara itu Lim Kit Siang pula berkata, orang yang paling mempunyai banyak pekerjaan di negara ini adalah tidak lain daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sendiri.

Menurut LKS, Najib adalah Perdana Menteri, Menteri Kewangan (pada satu masa, Menteri Wanita dalam kabinet), Presiden UMNO, Presiden Barisan Nasional, Ahli Parlimen Pekan, akan menjadi Pengerusi Majlis Keselamatan Negara yang sangat dikritik, Pengerusi Penasihat lembaga yang banyak difitnah 1MDB - dan Pengerusi tidak terkira banyaknya berkaitan kerajaan, satu senarai yang Najib sendiri tidak akan dapat membaca begitu saja...

Beliau seterusnya berkata, tidak lama lagi, pelawak seperti Harith terpaksa berhenti kerja kerana Menteri dan Timbalan Menteri seperti Ahmad Maslan, Abdul Rahman Dahlan, Paul Low dan juga Najib akan mengambil alih tugas mereka!!
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...