JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, December 27, 2015

Borang kosong atau hotak dia yang kosong??


Mamat ni memang bangang pun.Dia sengaja mahu memalukan AMANAH - bahawa AMANAH adalah pembohong bila mendakwa dia telah menyertai AMANAH. 

Tapi kelakuannya itu kantoi sebab dia yang datang, bersama dengan AMANAH, malah bergambar sama...Kah! Kah! Kah!

Menurut Pengarah Komunikasi Pemuda Amanah Negeri Perak, Ust Mohd Rashidi, Mamat ni datang sendiri ke Pejabat Amanah Kawasan Bukit Gantang iaitu lokasi mereka berkumpul. Bila ditawarkan menyertai Amanah, mamat ini bersetuju dengan alasan-alasan yang beliau luahkan kepada kami mereka pada masa itu. 

Mamat ini bersetuju menyerahkan borang keahlian yang masih belum diisi kepada Dato' Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai gimik penyertaannya.

Dia bersetuju untuk mengisi borang kemudian dan akan berurusan dengan pimpinan Amanah Kawasan Bukit Gantang oleh kerana kekangan masa pada waktu itu disebabkan masing-masing telah diberikan tugas program seterusnya.


Mamat ini turut sama memberikan khidmatnya kepada Amanah membantu memberi barangan bantuan dan menjadi penunjuk arah rumah yang dilawati. 

Mamat ni menceritakan pelbagai perkara termasuklah kekecewangan beliau terhadap PAS hingga membuatkan beliau terdetik untuk menyertai Amanah.

Rashidi menjelaskan, setelah mamat ni pulang dengan alasan ada perkara yang perlu diselesaikan, tidak lama kemudian, kami menerima satu "screenshort" tentang penafian beliau menyertai Amanah. 

Dalam posting itu, beliau menyangkal dengan nama Allah bahawa beliau menyertai Amanah. Beliau mengatakan ia hanyalah borang kosong. Sebenarnya hotak dia yg kosong! Kalau bukan bangang nak kata apa kat mamat nih? ~ sumber
Comments
1 Comments

1 comment :

ancient mariner said...

Itu namanya sikap munafik.. bermuka muka atau berpura pura seperti amalan orang syiah.. 'takiyyah'
Tapi keadaan itu lebih baik terungkai awal daripada menjadi duri dalam daging..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...