JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, December 31, 2015

Setelah setahun berlalu mesyuarat Sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia .... apa yang telah dibuat?

Setahun telah berlalu, pada 6 Disember, beberapa rakan fesbuk telah sama-sama berkongsi satu status yang dimuatnaik oleh Nasrudin Hasan 

Status tersebut merupakan rakaman tragedi yang telah menimpa Nasrudin Hasan ....sangat menyedihkan dan memilukan siapa yang membacanya.....

Namun yang sangat mencuitkan hati ialah mengenai kenyataannya: 
"...saya terpaksa bergegas ke Rusila Terengganu untuk menghadiri mesyuarat Sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia (KUIS)."
Saya hanya tulis "Kah! Kah! Kah!" dalam komentar saya... Lihatlah gambar berikut bagaimana sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia (KUIS) sedang bersidang.....Petang tadi jam 6 adalah jadual anakanda Afif Syaikhani berkhatan. Tapi apa boleh buat, saya terpaksa bergegas ke Rusila Terengganu untuk menghadiri mesyuarat Sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia (KUIS). 
 Afif ditemani Umminya terpaksa naik teksi dari Bechah Mulong ke Pasir Tumboh untuk berkhatan. Malangnya teksi pula habis minyak dalam perjalanan. Afif yang baru berusia 9 tahun mulanya sangat sedih kerana bimbang tidak sampai pada waktu yang dijadualkan.  Baca seterusnya dari sumber
Saja nak bertanya, bila mesyuarat sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia (KUIS) nak diadakan lagi? Nak tahu juga perkembangannya sehjauh kini...

Mufti Besar Palestin, Sheikh Hussein bersama 5 peserta multaqa' 
Ulama Sedunia menerima plaque logo Palestin sempena majlis 
penutupan multaqa'
Perlu diketahui bahawa Kesatuan Ulama Sedunia Cawangan Malaysia telah ditubuhkan sejak dua tahun yang lalu. Presidennya ialah Ust Abd Ghani Shamsudin. Manakala timbalannya ialah Ustaz Ahmad Awang. 

 Kesatuan Ulama Sedunia Cawangan Malaysia pernah menganjur bersama Persidangan Pembebasan Masjid al-Aqsa dan Ummat tertindas yang diadakan di Hotel Grand Bluewave, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan pada 17-18 Mei 2014 yang turut dihadiri oleh 200 delegasi dan pembicara dari negara Mesir, Lubnan, Turki, Palestine, Indonesia, Kemboja, Iran Qatar, Syria, Thailand India dan Myanmar.

Ucaptama majlis tersebut telah disampaikan oleh Presiden PAS, Hj Abd Hadi Awang dan Mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia, DS Anwar Ibrahim. Ketika itu Hj Hadi belum lagi dilantik jadi Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia. ..huhuhu!

Setelah perlantikan Hj Hadi, apa peranan dan aktiviti sekretariat Jabatan Naib Presiden Kesatuan Ulamak Islam Sedunia yang Nasrudin Hasan hebuhkan itu? "Kah! Kah! Kah!"
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Skng sejak hadi jadi naib presiden, lagi banyak aktiviti dibuat iaitu program membaruakan org islam dan menasihati presiden amnongook

Anonymous said...

AMNONGOK DAN PANNGOK DI MANA2.KAHKAHA

Anonymous said...

Ej eleh sembang kencang tontowi nih. Perasan ulamak tp chai. Bechah mulong ke pasir tumbuh 2km je. Byk teksi sbb jln utama. Ini ummi no.2 ke? Ahakss. Sanggop biar anak naik teksi. Padahal sat je hantar anak dgn vellfire. Takpelah boss rusila lebih besor kena utamakan. Heran dia ni perlimen temerloh, bertanding ydp indera mahkota tp rumah di bechah mulong. Ramai bini kot??

Anonymous said...

Kalutnya nk hadir mesy kuis.. Kuis laa sgt gah bunyi. Mcm kas kis kus ja.

Ha-ha dulu dia sibuk istihar reta seciput dia tu dgn detailnya walhal org lain x layan pun permintaan nakal amno, amno saja nk provoke sedangkan mereka x pandang lah reta ciput org kebanyakan mcm kita ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...