JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, January 15, 2016

Bukti Pas Kelantan semakin sasau ...

Penglibatan Kamarudin Jaafar, (bekas Ahli Parlimen PAS yang kini menyertai PKR)
dalam ceramah AMANAH  menjadikan PAS Kelantan naik sasau
Pas Kelantan dilihat semakin sasau apabila cuba berlagak sebagai 'Abang Besar' kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR). 

PAS Kelantan telah mengantar surat kepada PKR membantah penglibatan pimpinan parti PKR dalam pogram bersama Parti Amanah Negara.

Menurut kenyataan surat tersebut, penglibatan tersebut adalah bertentangan dengan semangat PKR yang ingin mengadakan hubungan baik dengan PAS Kelantan. 

Apakah Pas Kelantan masih tidak menyedarai tentang adanya Pakatan Harapan yang melibatkan kerjasama tiga parti iaitu, AMANAH, DAP dan PKR?

Parti Amanah Negara cawangan Tumpat akan mengadakan ceramah "Mana 2.6 Bilion ??? " malam ini di Kg Laut, Tumpat. 

Pas yang dilihat semakin mesra dengan Umno, tidak pernah membangkitkan isu wang RM2.6 bilion yang dimasukan ke dalam akaun peribadi PM Najib.

Ketika PM Najib mengakhiri ucapan #Budget2016, semua Ahli Parlimen pembangkang telah bangun sambil mengangkat sepanduk kecil “Mana RM2.6 Bilion” 

 Tetapi enam anggota Parlimen dari PAS buat derk dan berkecuali. Mereka itu ialah:

 Datuk Takiyuddin Hassan (PAS-Kota Bharu), Nik Mohd Abduh Nik Aziz (PAS-Pasir Mas), Nasaruddin Hassan (PAS-Temerloh), Idris Ahmad (PAS-Bukit Gantang), Marzuki Shaari (PAS-Bachok) dan Dr Izani Hussin (PAS-Pengkalan Chepa). 

 Manakala empat Anggota Parlimen PAS ponteng termasuk Tuang Presideng, Hj Hadi

Maka tidak hairanlah kenapa Pas jadi berserabut hingga jadi sasau mungkin kerana tajuk ceramah tersebut sangat tidak digemari PM Najib maka Pas selaku sahabat baik kepada Najib perlu mempertahankan Najib.
Comments
3 Comments

3 comments :

Koperasi Prihatin Kedah Berhad said...

PKR juga perlu berikan surat amaran kepada PAS berkaitan kerjasama dengan musuh politik. Apakah hanya PAS sahaja yang boleh buat apa sahaja dalam kerjasama sedang parti lain kena ta'at kepada PAS sahaja?

Anonymous said...

Vangang betul pas...skrg pn tidak adil..mcmne nak memerintah nti...tindakan pas dilihat seolah dia cuba utk mengugut pkr samada memilih pas atau ph...pas menggambarkan dirinya kuat.seolah pihak lain memerlukan kekuatan jentera partinya...pigiiii dah...pkr mesti nekad utk tgglkn pas..biarlah dia merasakan bongkak dgn keahliannya yg ramai yg merasakan dirinya kuat...pergi mampus...nanti akan terhukum dgn sendirinya...harap berkubur selepas pru14...

Anonymous said...

Pas dah biasa kalah... takut yg tak menang2 lagi tak jumpa kerusi je...

Sekadar ingatan di Kelantan tiada PH...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...