JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, January 20, 2016

Elak pertembungan tiga penjuru : Pas perlu bincang dengan Umno

PAS Kelantan hari ini menempelak kepimpinan PKR pusat yang disifatkan tidak menghormati sensitiviti politik Kelantan dalam isu menghadiri program dengan parti Amanah di negeri itu.

 PAS Kelantan sebelum ini menghantar surat rasmi kepada PKR membantah tindakan parti itu mengadakan ceramah bersama Amanah di negeri ini.

 Ditanya adakah isu berkenaan akan menyebabkan PKR akan kehilangan lebih banyak kerusi untuk ditandingi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), Amar yang juga timbalan menteri besar Kelantan berkata perkara itu belum diputuskan lagi.

 "Setakat ini 'status quo kekal'. PKR bertanding di 5 kerusi (pada PRU13) tapi dia menang 1 saja dan setakat ini belum ada perbincangan kerusi antara PAS dan PKR di Kelantan. Ia bergantung kepada keadaan," katanya. – sumber

Komen al-Husseyn :

Mohd Amar kata belum ada perbincabgan... Perbincangan apa maksud Mohd Amar??

PKR dah bagi tahu pun dia masih tak mahu faham lagi ker? PKR tidak ada hubungan kerjasama rasmi dengan PAS, tau tak? Kamu nak bincang apa bendanya?

PKR bersama Pakatan Harapan iaitu gabungan DAP, AMANAH dan PKR. Maka terpulanglah kepada PH untuk berbincang sesama mereka untuk bertanding dimana-mana kerusi pun!

 PH mempunyai hak untuk bertanding di mana-mana kerusi pun di Negara ini, termasuklah di Kelantan.

Secara logik PAS perlu melawan calon BN bukannya calon dari parti pembangkang. Tapi oleh kerana PAS tidak mahu untuk bersama PH, maka pastinya pertembungan tiga penjuru tidak dapat dielakan.

Hanya satu cara untuk mengelakan pertembungan 3 penjuru ini, Pas bebincanglah dengan rakan mereka, Umno!
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...