JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, January 31, 2016

Kata hari dah dapat perkenan ? Ni kena ngadap sorang-sorang apa cerita?

Para penyokong MB Kedah Datuk Seri Mukhriz  berhimpun 
di hadapan pejabat  Ahmad Bashah bersama sepanduk dan kain 
rentang memprotes penyingkiran Mukhriz. Baca di sini
Jemaah Diraja Kedah dilaporkan meminta satu pertemuan diadakan dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN) pada Isnin bagi menyelesaikan isu menteri besar di negeri itu, menurut akhbar The Star hari ini.

 Akhbar bahasa Inggeris itu melaporkan, jemaah itu akan menemui semua 21 wakil rakyat, termasuk Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Mahathir, secara berasingan.

Akhbar the Star memetik sumber politik, akhbar itu berkata, perjumpaan yang akan diadakan di Alor Star itu bagi membolehkan jemaah menilai sama ada majoriti Adun BN menyokong rancangan menukar menteri besar tersebut. – 31 Januari, 2016.~ sumber

Komen al-Husseyn :

Peliklah! Kata hari dah dapat perkenan dan dah nak angkat sumpah??  

Rupa-rupanya Jemaah Diraja mahu bertemu secara berasingan. Maknanya seorang demi seorang setiap wakil rakyat akan mengadap dan ditanya, sokong Mukhriz atau tidak...

Maka tidak ada alasan untuk mereka merasa tertekan atau takut dengan tekanan mana-mana pihak.


Kalau dengan cara begini pun masih ada yang takut-takut, eloklah kita hantar mereka semua tu kepada Puan Fatimah Abdullah  supaya dipotong anunya!

Setakat ini, 19 daripada 21 Adun telah menandatangani akuan berkanun bagi menyokong usaha menyingkir anak Tun Dr Mahathir Mohamad itu. 
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...