JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, January 30, 2016

Ketua Umno marah Menteri Besar Kedah kena halau hadiri mesyuarat Majlis Tertinggi Umno

 
MB Kedah, DS Mukhriz Mahathir DIARAHKAN meninggalkan 
mesyuarat MT UMNO di Menara Dato Onn. 
Seorang ketua Umno cawangan di Kedah, Mejar Anwar Abd Hamid membidas tindakan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor menghalau Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Mahathir daripada menghadiri mesyuarat Majlis Tertinggi di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur hari ini.


 Ketua cawangan Badlishah itu mempertikaikan tindakan Umno Pusat melarang Mukhriz yang ketika ini berdepan tentangan daripada menghadiri mesyuarat itu kerana beliau masih menteri besar sah.

 "Kuasa melantik menteri besar terakhir sekali adalah Sultan. Tapi nampaknya masih tidak selesai dan setakat ini masih belum ada pengumuman lagi.

 "Tidak ada, maknanya Mukhriz masih sah mengikut undang-undang adalah menteri besar Kedah," kata Anwar pada sidang media mengulas mengenai insiden apabila Mukhriz diarah keluar dari bilik mesyuarat PWTC. Tindakan yang diperlakukan ke atas Mukhriz itu tidak boleh diterima dan dianggap satu penghinaan kepada rakyat Kedah, kata Anwar.

 "Bolehkah kita terima mereka buat macam ini kepada anak muda macam ini," katanya merujuk kepada Mukhriz.

 Mukhriz mencetuskan kontroversi kerana keluar daripada mesyuarat MT Umno sebelum ianya bermula.

 Mukhriz memberitahu pemberita, beliau diarah keluar Tengku Adnan yang dikenali sebagai Ku Nan tanpa diberikan sebarang alasan.

 "Mereka kata yang hadir tidak dijemput harus beredar.

 "Dan ianya ditunjuk pada saya. Arahan daripada setiausaha agung," kata Mukhriz.

 Kemelut politik Kedah sudah masuk seminggu lebih dan sehingga hari ini Najib masih belum mengumumkan nama baharu menteri besar walaupun sudah menghadap Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah, dipercayai bagi membincangkan mengenai nama menteri besar baharu. – 29 Januari, 2016. ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...