JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, January 02, 2016

Sokongan luar biasa orang Melayu kepada Amanah di Kelantan

Majlis makan malam anjuran Amanah Kelantan pada malam ini yang diadakan di Dewan Sivik, Petaling Jaya mendapat sambutan di luar jangkaan pihak penaja sendiri. Lebih seribu kehadiran dari seluruh negara telah turut menjayakan majlis tersebut.

Datuk Husam yang masih menganggotai PAS telah menyampaikan ucaptama yang sangat bermakna dan membuktikan bahawa Amanah adalah inklusif - menerima siapa sahaja yang mahu bersama dalam perjuangan untuk melakukan reform terhadap landskap politik negara.

Sewaktu majlis memperkenalkan barisan kepimpinan Amnah Kelantan, Nik Omar Nik Abdul Aziz, anak bekas Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, diisytiharkan pada satu majlis malam ini sebagai salah seorang pemimpin Parti Amanah Negara (Amanah) Kelantan. Beliau telah dilantik sebagai Pengerusi Panel Syariah Amanah.

Turut hadir ialah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, Presiden PKR, Dr Wan Azizah, Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Presiden PasMa, Datuk Pahrolradzi.

Lim Kit Siang telah diberikan kesempatan untuk berucap. Sementara itu, apabila tiba giliran Dr Wan Azizah, dia terpaksa bergegas pulang segera kerana ada urusan keluarga yang memerlukannya.

Naib Presiden Amanah, Salahuddin Ayub turut menyampaikann ucapannya mewakili presidennya, Mohamad Sabu yang masih berada di Mekah mengerjakan Umrah.

Antara ucapan Dato Husam malam tadi, dia berjanji akan cuba menasihatkan partinya supaya turut bersama berusaha untuk membebaskan Anwar dari penjara. 

Sementara Salahuddin Ayub berkata, Amanah akan meneruskan legasi perjuangan kedua orang almarhum Ust Fadzil Nor dan TGNA. Amanah mempunyai barisan pemimpin yang kuat dan berdedikasi untuk meneruskan legasi perjuangan mereka.

Ust Ahmad Awang telah berucap dibahagian penutupan majlis.
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Kata pasal anak TGNA masuk AMANAH adalah satu penipuan betoi kaa?

Alhusseyn Alhusseyn said...

Kalau tidak betul, boleh saman sebab pengumuman dikhalayak, ramai saksi dan ada vdonya.

Anonymous said...

Nik Omar masukkah, tak masukkah itu tidak melonnggarkan integriti AMANAH.. the show.must go on..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...