JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, February 01, 2016

Hj Hadi : Hukum Hudud tidak boleh dilaksanakan  Jika orang lain yang kata, bahawa Hudud tidak boleh dilaksanakan di negara kita ini kerana pra-syarat perlu dilaksanakan terlebih dahulu, walauta lebai Pas akan tuduh orang itu sengaja mencari alasan untuk tidak mahu melaksanakan hukum Allah.

 Macam-macmlah tuduhan bahawa yang demikian itu menentang hukum Allah! Menentang hukum Allah maknanya tidak beriman! Maknanya korang kafir!!  Korang akan masuk neraka bila mati nanti tau tak??

   "Kita pejuang Islam, tetap mahukan hudud dilaksanakan; sanggup mengorbankan darah sekalipun demi perjuangkan Islam!" Demikian angkuhnya walauta mendabik dada.

Tapi bukankah Hj Hadi juga pernah berkata benda yang sama sebagaimana yang Hj Mohd Sabu , Dr Mohd Asri Zainal dan Lim Kit Siang (sekadar menyatakan nama) katakan bahawa : 

 “Kita dahulukan yang mana dahulu.Dahulukan masalah atasi kemiskinan. Hukum Hudud tidak boleh dilaksanakan. Hukum mencuri tak boleh dijatuh kalau gaji minima tidak dilaksanakan." 

 Mengulas kenyataan bahawa hudud tidak difikirkan perlu diutamakan, Hj Hadi menjelaskan : 

 “Syarat dia mesti , nak jatuh hukum mencuri contohnya, mesti gaji minima kena ada. Kalau dia mencuri kerana tak cukup gaji, tak boleh laksanakan ! Tak cukup syarat laksanakan hukum ini! Itu kena faham. Masalah pengangguran diselesaikan, baru dilaksanakan. Itu dia! Ya!” Klik vdo di sini

   Tidak mungkin Hj Hadi nak bawa walauta semua masuk neraka dengan berkata demikian. Jangan semudah itu nak jatuhkan hukum kepada orang lain semata-mata tidak bersama parti kamu. 
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Taring dah hilang sbb berkawan dgn umno..
mmg bangang

tanya sama itu hud hud said...

Tu laa..
Sebenarnya isu hudud yg pas canang hanyalah modal politik utk berkuasa..
Sampai berpecah pakatan rakyat gara2 hadi marang nk bawa usul RUU tanpa berbincang..last2 dia sendiri ponteng semasa nak bentangkan RUU tersebut.
Kini,RUU tetap jadi modal air liur habuan nak tuduh org lain kafir sebab tak bersetuju.

Anonymous said...

Agama untuk politik jadi celaru..hudud bukan kena tunggu gaji minima atau kaya raya..yg tak cukup makan dikecualikan..yg gaji puluhan ribu dan ada kuasa rampok jutaan ringgit yg mesti dihududkan..

Anonymous said...

wayang je jnji dpt duit ceramah kongsi2 hidup mewah umah besar kretw mahal tu la 2 tiga kerat pemimpin wayang ha beru duit lgi bila g ceramah Malaun

Anonymous said...

Cakap jee

Anonymous said...

Laksanakn Hudud d Ktan .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...