JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, February 26, 2016

Menggelabah sangat hingga tak berani nak kata 10 kepada 5 x 2 !

 Dua orang ahli Panel Penilaian Operasi yang menasihati Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menafikan bahawa panel tersebut terlibat dengan laporan berita bertajuk "Cukup bukti dakwa Najib isu SRC International, kata panel SPRM" yang diterbitkan oleh The Malaysian Insider kelmarin.
Geraf oleh TMI bersumberkan dari SPRM
  Walaupun kita semua mampu memahami graf yang mudah diatas itu , tapi Tan Sri Hamid Bugo, pengerusi panel dan seorang lagi ahli panel itu tidak berani untuk menyatakan bahawa ada "bukti mencukupi untuk mendakwa Najib lebih SRC" 
   

  Mereka berdua ini umpama hanya mampu melihat simbol matematik 2 X 5 = 5 x 2 tapi tidak berani menyatakan bahawa resolusinya ialah 10! sebagaimana kita manusia yang waras mampu memberikannya.

  Kenapa mereka ini begitu takut untuk berkata bahawa "terdapat bukti yang boleh dipercayai untuk melakukan pendakwaan terhadap Datuk Seri Najib Razak"?

 Ketua Panel itu juga berkata , panel tidak membuat kesimpulan bahawa "Para penyiasat SPRM telah mengumpul bukti yang cukup untuk membuktikan kes prima facie terhadap Najib." 

  Macam-macam penafian yang mereka berdua kemukakan....6 lagi ahli panel tidak terlibat dengan pernyataan penafian di sini

Kenapa dua orang ni sahaja yang nampak takut menggelabah sangat hingga tak berani nak kata 10 kepada 5 x 2 ??
Comments
1 Comments

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...