JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, February 03, 2016

Mukhriz letak jawatan ?

KUALA LUMPUR, 3 Feb - Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang dilanda kemelut akan meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Kedah hari ini di Wisma Darul Aman, sekali gus menamatkan krisis kepimpinan negeri Umno-dimulakan.

 Setiausaha Akhbarnya, Mohd Fisol Jaafar, mengesahkan kepada Malay Mail Online bahawa Mukhriz akan mengadakan sidang akhbar pada pukul 10 pagi, apabila beliau dijangka mengumumkan bahawa dia akan meninggalkan sebagai MB Kedah.

 Fisol enggan mengesahkan agenda sidang akhbar itu, bagaimanapun, atau laporan Mukhriz meletak jawatan.

 "Akan ada sidang akhbar oleh MB  pagi [ini] di Wisma Darul Aman. Itu sahaja," katanya ketika dihubungi.

  Demikian menurut laporan the Malay Mail pagi ini  di sini.

Tidak pasti sejauh mana kebenaran berita tersebut sama-samalah kita tunggu sidang akhbar pagi ini nanti.

Sebelum ini laporan media dan blog pro-Umno menyatakan Mukhris telah diminta untuk menandatangani surat peletakan jawatan oleh Jemaah Pemangku Sultan Kedah. Tetapi Mukhriz telah menafikan berita tersebut.

Kelmarin, Mukhriz telah berjanji untuk terus berkhidmat kepada rakyat Kedah dalam apa jua peranannya.

 "Saya akan bersama anda selama mana anda perlukan saya. Dalam apa jua jawatan atau peranan, saya akan menjadi seorang pemimpin yang berintegriti tinggi untuk Kedah," katanya kepada ribuan orang yang hadir di Stadium Darul Aman di sini

   Kalau benar Mukhriz bersetuju berundur dari jawatan Menteri Besar Kedah, ini bermakna pengusiran politik (political purge) yang dirancang oleh PM Najib telah berjaya dan lain-lain Menteri Besar yang disyaki menentang Najib atau tidak setia sepenuhnya kepada beliau perlu berwaspada kerana kalian adalah target seterusnya...
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...