JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, February 14, 2016

'Nota Cinta' Husam : PAS masih belum balas!

 Kes 'Dewa Jadi-Jadian'  Adun Paya Jaras, cepat-cepat korang lepaskan sebagai tak bersalah. Tidak pula dihadapkan ke Badan Disiplin pati untuk didengari sendiri alasannya menyamar sebagai Dewa Rezeki. 

  Sebab dia kroni korang kan?

  Dan entah bila Dewan Ulama bermesyuarat? Tiba-tiba saja mamat sebelah ni lepaskan sang Dewa itu sebab dia telupa niat?? Hahahaha! Bukankah sepatutnya Sang Dewa itu dipanggil untuk membuat penjelasannya, disoal selidik terlebih dahulu...Barulah bermesyuarat dan dibincangkan. Ker guaner Ding? Memang PAS parti Pak Lawak dan Pelawak!

  Tapi kes 'Nota Cinta' Husam, sampai sekarang belum lagi selesai! Mak OOiii....Sudah dua bulan lebih sejak pertemuan pada 30 November 2015 itu berlaku, tapi PAS masih gagal untuk membalas 'Nota Cinta' yang telah diserahkan oleh Dato Husam Musa.

   Belum tadbir Negara, tapi dah tak ada masa nak kendalikan kes Husam yang begitu mudah. 

  Walaupun begitu, PAS masih mahu menambahkan beban kerja yang tidak terurus dengan memanggil lagi Husam untuk disoalsiasat...

  Selesaikan perkara satu persatu... yang dahulu dudahulukan, yang kemudian dikemudiankan.

   Nak tanya TITM, apa dah jadi dengan kes aduan 3 Ulama PAS dari Perak tu? Kalau tidak bersalah, katakanlah tidak bersalah....(sebab depa tu kroni kann?) Jangan terus terkancing gigi!
   
Baca kenyataan aduan di sini
    Berikut riaksi Dato Husam Musa terhadap kenyataan TITM :

Saya mengikuti kenyataan media oleh Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man selaku Timbalan Presiden Pas pada hari ini berbetulan dengan Mesyuarat Bulanan Pas. InsyaAllah saya bersedia menemui jawatankuasa disiplin parti.

 Saya menunggu kertas pertuduhan rasmi untuk membolehkan saya menyediakan pembelaan yang sewajarnya. Saya akan bertanggung jawab atas semua ucapan saya dan InsyaAllah akan mempertahankannya semasa menemui Jawatankuasa Disiplin nanti.

 Pada masa yang sama saya akan menyampaikan kepada jawatankuasa disiplin nanti perkara-perkara yang bercanggah dengan dasar Pas dan Islam yang telah dilakukan oleh pihak-pihak di dalam Pas yang telah saya bangkitkan selama ini.

 Pada masa sama, suka saya mengingatkan, janji Dewan Harian Pas Pusat untuk memberikan maklum balas terhadap 'nota cinta' saya pada pertemuan 30 November 2015 belum lagi berlaku.

Kepada Allah saya serahkan urusan dan kepada Allah saya bertawakkal.

 Husam Musa
Jamadilawwal 1437/ 13 Februari 2016 ~  sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...