JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, February 06, 2016

PAS menentang TPPA hanya berlandaskan pendapat cetek dan pelik Hj Hadi, bahawa DAP menyokongnya TPPA

Hj Hadi berkempen dengan  poster suruh orang
 berdemo tapi dia sendiri tidak turut bersama!
  Memang benar Hj Hadi Awang telah bertindak menentang TPPA tetapi bukannya atas dasar sebenar analisis mengapa rakyat Malaysia perlu menentang perjanjian itu. 


  Hj Hadi menentang TPPA bukan kerana ia mempunyai implikasi politik, ekonomi dan sosial yang berbahaya, tetapi kerana beliau berpendapat, bahawa parti Cina DAP menyokongnya!

Menurut Hadi, DAP menyokong TPPA untuk mengekalkan perniagaan komuniti Cina. Dan kerana TPPA pada pandangan beliau hanya memberi manfaat kepada ahli perniagaan Cina, tidak ada sebab untuk PAS untuk menyokong perjanjian perdagangan ini. Beliau berpendapat bahawa orang Melayu akan terjejas dengan perjanjian perdagangan itu.

 DAP telah banyak kali menyatakan dengan jelas bahawa ia akan menentang TPPA kerana implikasi negatif kepada rakyat.

 Dengan mengatakan bahawa DAP menikmat perjanjian perdagangan itu, Hj Hadi mempamerkan kejahilan dan kekurangan pemahaman sendiri tentang implikasi yang luas mengenai pakatan perdagangan di Malaysia dan negara-negara membangun yang lain.

 Umno, rakan baru Hj Hadi, adalah arkitek utama memeluk TPPA, tetapi Hj Hadi senyap mengenai perkara ini. Adakah dia takut bahawa PAS mungkin dilucutkan sebagai rakan kongsi perkauman jika dia mengkritik Umno? 

Tetapi mengapa Hj Hadi memilih DAP sebagai sasaran serangannya  dalam menentang TPPA?

  Dengan menyerang DAP, kita boleh membuat kesimpulan bahawa PAS di bawah Hj Hadi menentang perjanjian perdagangan utama itu adalah semata-mata atas alasan  perkauman dan agama yang sempit! 

  Mungkin juga kerana mengaitkan demo bantah TPPA ini dengan sentimen perkauman, penyertaan orang Cina amat berkurangan berbanding dengan demo 'Bersih' di masa-masa sebelumnya. Manakala Orang India pula sibuk menyambut perayaan agama mereka pada hari tersebut. Tetapi walauta PAS tetap berbangga kerana mereka ramai, katanya....


  Jelas sekali selepas ketiadaan Mursyidul Am Nik Aziz, Parti itu telah semakin jauh dari sikap bertoleransi dan persefahaman berbilang kaum. PAS telah menjadi seperti Umno, satu lagi parti perkauman dan taksub.


Di bawah kepimpinan Hj Hadi, ramai yang seolah-olah tidak mempunyai akal untuk membezakan yang baik dan buruk.PAS telah kehilangan mandat untuk bercakap mengenai apa yang baik atau buruk bagi negara ini.

 PAS Tidak boleh berbangga dengan bilangan penyertaan ahlinya yang mengambil bahagian dalam tunjuk perasaan membantah TPPA tempohari itu kerana Pas telah kehilangan mandat untuk mewakili rakyat di negara ini .

  Ini adalah kerana penentangannya PAS terhadap TPPA hanya berlandaskan pendapat cetek dan pelik Hj Hadi, bahawa DAP  menyokongnya TPPA.
Comments
4 Comments

4 comments :

otaiblues.blogspot said...

ngapa ada sikap mcm tu ye? sepatutnya umno yg di tentang kerana 100% menyokong juga menandatangani perjanjian tersebut.pelik la dengan pipinan pas sekarang..

Anonymous said...

Tuang Penasihat 25%

ancient mariner said...

Ulama sekarang seolah olah digerakkan oleh faktor 'duit' dan keuntungan dunia. Kejujuran dan keikhlasan untuk berjuang dan berbakti tidak lagi atas pembelaan kepada rakyat atau pendukung parti tetapi atas niat tersembunyi untuk kemewahan dunia. Pemimpin seperti ini akan menjatuhkan kedudukan Islam, maka wujudlah satu senjata ampuh untuk musuh yang menentang Islam...duit dan kemewahan dunia...

Anonymous said...

Hadi marang otak kemetot
Ramai pengikut dah syirik kerana dok puja hadi awe
Taubat lah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...