JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, February 09, 2016

TINDAKAN UNIT PENGUATKUASA KEJAM : BELASAH PARA PENIAGA

 OLEH: SHAIMON S JUMADI 
SANDAKAN:- Sejak kebelakangan kakitangan Majlis Perbandaran Sandakan (MPS) bahagian Unit Penguatkuasa semakin hari semakin ganas macam askar rejim Israel terhadap para peniaga guna kekerasan sambil memukul peniaga hingga teruk.

 Perkara ini berlaku petang tadi di kedai Aslam yang terletak di Taman Indah Jaya gara-gara hendak membeli kepala parut disuruh bersabar sebentar kerana ikut gelaran.

 Kerana mereka kurang dapat layanan istimewa dari tuan punya kedai Unit Penguatkuasa MPS Yang diketuai oleh Mohd Al Ruzaini terus bertindak kasar masuk kedai sambil merampas mesin dan barang-barang di kedai itu sambil memukul bertalu-talu penjaga kedai hampir setengah mati mereka cakap mereka tak takut polis sebab MPS ada kuasa mutlak boleh pukul orang kalau mahu dan bila-bila saja.

 Sikap ganas kakitangan MPS Bahagian Unit Penguatkuasa itu tidak boleh dibiarkan akan mencemar nama baik kerajaan barisan National dan UMNO mungkin kereka adalah para penyokong UMNO sebab mereka berani membelasah orang tanpa ada rasa belas kesihan.

Dalam kenyataan Pengerusi Parti Amanah Negara (AMANAH) Negeri Sabah Hj Hamzah Hj Abdullah yang menerima laporan dengan kejadian kejam itu yang dilakukan terhadap pegawai Unit Penguatkusa akan melaporkan kes ini kepada pihak polis jika mereka gagal mengembalikan semua peralatan kepunyai kedai ini sambil memberi nota untuk protes kepada tindakan ganas MPS terhadap orang ramai.

 Berikut kenyataan rasmi tuan punya kedai, Aslam Kgn : 

Ini hal berlaku d Kedai kami d Taman Indah jaya pukul 4 petang hari ini... Hari Ini hari bercuti...staff Mps datang beberapa org cara bacakap Dan tindakan amat kasar! Dia org ckp Ini arahan dpd En . Mohd alruzaini@ sairin.
 Ini hanya kami suruh tongu giliran utk membeli Kelapa parut! Dia x mau tongu dan marah dgn staff Pekerja kami Dan dia cakap dia blh buat angkat barang kami dlm masa 20 mnt. Dia buat! Sedang pun kami simpan mesin kelapa didepan Kedai tidak lebih daripada dua kaki, sedangkan semua penjual kedai Ada mereka simpan tempat menjual kuih ...pondok.. 
 Dan Gerai gerai... Begitu ambel tempat kaki lima d depan Kedai dia org.d depan happy mart penuh gerai tampa lesan kaki lima, Saya faham Ini hanya dia mau tunjuk dia punya kuasa sebab kami tak mereka duit sebenarnya kakitangan Unit Penguatkusa MPS kuat gertak para peniaga macam-macam cara untuk mendapatkan wang perlindungan sebagai sogokan atau rasuah makan duit haram beri makan anak isteri mereka itulah hakikatnya kerja dengan MPS tiada bersih daripada rasuah. ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...