JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, February 05, 2016

Ujian memori untuk Melayu mudah lupa....

Ketua gerombolan video seks terbaru adalah Rahim Tamby Chik. Dia adalah makhluk yang terhina, bekas Ketua Menteri Melaka yang didakwa merogol gadis bawah umur dan kemudian terpaksa meletak jawatan. 

Nenek gadis bawah umur itu meminta bantuan seorang Ahli Parlimen DAP untuk membawa Rahim Thamby ke mahkamah. 

Itu hanya menunjukkan berapa banyak kepercayaan Melayu biasa ada dalam Melayu Umno yang dipilih. Ahli Parlimen DAP itu sendiri dilemparkan ke dalam penjara. Adakah mana-mana orang Melayu Umno yang lain datang untuk mempertahankan gadis itu?

 Mungkin, soalan-soalan berikut perlu dimasukkan ke dalam kurikulum sejarah di sekolah.

Siapakah yang merupakan Timbalan Menteri Dalam Negeri yang didakwa terbabit dalam kes pembunuhan seorang wanita muda? Dia adalah sama seperti seorang menteri semasa yang dituduh merogol. Gosip meluas mengaitkan Timbalan Menteri Dalam Negeri Umno ini dengan pembunuhan itu tidak memudaratkan kerjaya politiknya sedikit pun. Beliau akhirnya dinamakan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna pada lewat tahun 90an walaupun dia kehilangan kerusi Parlimen dua tahun kemudian dan bersara daripada politik.

Siapakah yang menjadi Ketua Menteri yang mempunyai hubungan sulit dengan seorang gadis yang akhirnya melahirkan anak luar nikah? Beliau juga menyimpan perempuan simpanan di bawah umur di sebuah kondominium di Kuala Lumpur. Pada tahun 2003, beliau juga telah dikhabarkan terlibat dengan kematian seorang lagi wanita muda yang menarik, ditemui mati dibunuh di sebuah apartmen di pinggir bandar Kuala Lumpur. Walaupun individu lain telah ditahan dan didakwa dengan pembunuhan itu, dia kemudiannya tidak diisytiharkan bersalah dan tidak ada orang lain yang pernah didakwa. Ketua Polis Negara, Mohd Bakri Omar, mengklasifikasikan kes ini di bawah Akta Rahsia Rasmi Malaysia dan tiada maklumat pernah dikeluarkan.

 Siapakah yang bukan ahli politik tetapi lidah rasmi Umno yang mempunyai hubungan sulit dengan seorang gadis muda manakala isterinya lumpuh terbaring di atas katil?

 Siapakah Ketua Menteri yang kahwin lari ke Thailand untuk berkahwin secara rahsia isteri keduanya? 

Siapakah Menteri Persekutuan yang telah ditangkap dengan artis wanita di sebuah hotel Port Dickson? 

Siapakah Menteri Persekutuan yang saudaranya telah ditangkap kerana mengedar dadah? 

Siapakah Menteri Persekutuan yang mempunyai hubungan sulit dengan isteri orang lain dan akhirnya menyebabkan perceraian?

 Siapakah pemimpin agama yang mempunyai hubungan sulit dan kini memegang jawatan penting dalam badan agama kerajaan yang sangat penting?

 Siapakah Ketua Menteri yang mempunyai hubungan sulit dengan adik iparnya yang kemudian melahirkan anak luar nikah?

Siapakah yang merupakan anak seorang ahli politik yang terkenal yang terlibat dalam kematian 2007 pelakon India yang cantik? tubuh wanita telah dibakar serta-merta selepas kematiannya.

 Siapakah  menteri yang terbabit dalam eksplotasi sex yang boleh memalukan Emmanuel.

Siapakah yang semasa berkhidmat sebagai menteri kabinet yang dituduh merogol pembantu rumahnya ? 

Siapakah Ahli Parlimen semasa yang mengkhianati isteri pertamanya dengan mengahwini bintang kecil muda? Perkahwinan keduanya tidak diiktiraf ...  dan beliau sendiri terkenal karena menggunakan bahasa longkang di Dewan Rakyat?

Siapakah Duta Besar Malaysia yang telah bersalah kerana mengeksploitasi wanita secara seksual?

 Dengan menteri-menteri seperti ini di dalam barisan Kabinet Seks  Najib , bagaimanakah rakyat mempercayai kerajaan, mahkamahnya, pihak polis dan menteri-menteri itu? 

Sangat sedikit daripada golongan elit istimewa yang membentuk politik yang kuat dan kaya di Malaysia pernah dihukum.

Oleh Miriam Mokhtar. ~ sumber

Komen al-Husseyn :

Banyak betul soalan 'Siapakah .... ' Siapa dapat beri jawapan kepada soalan-soalan yang dikemukakan diatas? Sila beri jawapan melalui komen anda.
Comments
1 Comments

1 comment :

air gunung said...

Jawapannye

Ge Umrah..gambor dpn hajarul aswad.
Gantung kat multazam.
Balik kasi kurma n zam zam..
Joint selawat..
Panggey ustaz mlm jumaat kat rumah bc yaasin n ceramah2.
Maka terjwblah semuanyaaaaaa.
Kih kih kih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...