JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, March 14, 2016

Saya membantu AMANAH kerana Amanah mempunyai orang-orang yang sangat baik di dalamnya - Koon Yew Yin

En Koon Yew Yin sedang menyampaikan sumbangan peribadi untuk
tabung Hj Mohd Sabu juga untuk parti AMANAH 
  Dimajlis Solidariti Mat Sabu yang diadakan di Ipoh pada malam Sabtu lalu,  En Koon Yew Yin seorang penyokong Pakatan Harapan dan merupakan seorang dermawan yang terkenal telah menyumbang sumbangan peribadinya sebanyak RM100 ribu - RM50 ribu untuk tabung Mat Sabu dan RM50 ribu lagi kepada parti Amanah!

 Sumbangan beliau itu sebenarnya adalah merupakan bukti apa yang pernah beliau nyatakan melalui satu tulisannya didalam blognya yang menyatakan sokongannya terhadap AMANAH.

  Beliau telah turut menyeru rakyat Malaysia yang prihatin dan mahukan perubahan supaya turut memberikan sumbangan wang ringgit dan bukan sekadar caka-cakap dimulut sahaja kerana musuh yang AMANAH hadapi iaitu Umno dan Pas mempunyai dana yang besar untuk membunuh AMANAH dalam PRU akan datang nanti. Ikuti terjemahan tulisan beliau :

  Kes Untuk Menyokong AMANAH

  Saya membantu AMANAH kerana mengetahui dari persahabatan peribadi bahawa Amanah mempunyai orang-orang yang sangat baik di dalamnya. Mereka bukan pelampau, berfikiran tertutup atau unsur-unsur munafik yang telah memberikan Islam nama yang tidak baik di kalangan bukan Islam. Mereka juga (AMANAH) - Saya berharap bahawa saya betul - tidak berniat untuk jadikan Malaysia Wahhabi atau model pembangunan Arab. Ini akan menjadi kita sepeti di bawah satu bentuk penjajahan baru penjajahan.

 Kita perlu memberi mereka peluang untuk membawa Islam yang bersih, inklusif, berfikiran terbuka dan liberal ke dalam sistem politik.

   Kita perlu mengelak jalan yang diambil oleh Brunei dan Arab Saudi, di mana mereka sepatutnya mengamalkan undang-undang Islam. Tetapi pada hakikatnya, undang-undang hudud yang keras adalah bertujuan untuk orang awam sahaja. Adakah pernah berlaku kes royalti Saudi dan Brunei atau kelas atas mereka dihukum kerana melanggar mana-mana undang-undang Islam walaupun menurut laporan media, mereka ramai yang membawa gaya hidup yang yang songsang dan berlebihan?

 Jika kita mahu mengelakkan dari jalan pembangunan muflis PAS atau UMNO, kita perlu membuka dompet kita dan meletakkan wang kita di mana mulut kita. (bukan sekadar cakap-cakap sahaja) Seringgit sahaja dari tiap-tiap bukan Islam akan menambahkan jumlah yang sederhana tetapi sumber penting sumber untuk membantu mereka membina infrastruktur parti mereka.

   Berbanding kepada sumber-sumber yang tidak seberapa yang Amanah punyai untuk digunakan, semua orang tahu tentang RM2.6 bilion yang Perdana Menteri Najib terima daripada ahli royalti Saudi yang tidak dikkenali. Wang ini nampaknya bukan penipuan daripada 1MDB tetapi dana 'sah' untuk membantu Perdana Menteri miskin kita dalam perjuangannya untuk sebab-sebab Islam tertentu.

  Apa yang jelas dan tidak dapat dinafikan adalah bahawa UMNO dan sekutu barunya PAS  kini mempunyai dana besar untuk pilihan raya akan datang. Dan objektif utama mereka adalah untuk membunuh Amanah.

  Jadi, wahai  rakyat Malaysia, lakukan apa yang anda mampu  sekarang untuk Amanah sementara masih ada masa untuk perubahan!~ sumber
Comments
9 Comments

9 comments :

Anonymous said...

Baikler sbb sama2 tolak hudud

An Anonymous said...


"Kita perlu memberi mereka peluang untuk membawa Islam yang bersih, inklusif, berfikiran terbuka dan liberal ke dalam sistem politik."

PAN memang patut menerima derma dari beliau kerana memangpun berfikiran islam ala beliau.. cuba lihat sebahagian pandangan beliau di atas.. amat serasikan.. mujurlah PAN dah keluar dari PAS.. kalau tidak habis PAS pun terpalit sama dgn cara liberal..!!

Anonymous said...

dua komen 9:51 & 9:55 contoh islam yg merasa mrk lebih suci drpd org lain tp tak pernah buat apa2 utk bantu rakyat terutama melayu yg sengsara akibat kezaliman kerajaan najib. sebaliknya bos2 mrk makin rapat pula dgn najib

LIBERO said...

PAS dah ada penderma besar maka cakap pun besarlah

Anonymous said...

Lihatlah betapa bengong dan jijiknya pemikiran Wan Rosli, tuang presidengnya yang bermulut longkang tidak pernah diulasnya. Dan tuang presideng itu juga tidak pernah membantah kemasukan wang derma RM2.5bilion ke dalam akaun peribadi Najib, malahan boleh berpakaian sedondon lagi.

Ritchie Blackmore said...

Bro ..masa bila yg pas kamu nk hudud??.Parlimen dah bersidang 5 kali draf hudud pas kamu pi kemana?tokguru sesat kamu pi kemana?Lancau kamu bodoh macam anjing salak bukit!!.Pas kamu tu hanya cari makan dgn menjual hudud utk kepentingan dunia..anjing salak bukit lebih cerdik dari kamu.

Alias Ahmad said...

Pas jangan jadi isis

Ritchie Blackmore said...

Pas mungkin jadi isis,tapi yg pasti pas tetap menipu walaunta2nya sampai kiamat..mereka akan jadi seperti anjing salak bukit manakala tok2 guru sesat mereka semakin buncit perutnya dgn kedudukan dan kemewahan hasil jualan hudud pas mereka.

Anonymous said...

Pas hanya pandai jaja atas nsma islam utk dpt sokongan..tunjukkan dasar islam apa yg pas bawa???hanya ckp2 kosong dari puak2 berserban..kalaulah mereka itu dilucutkan jubah dan serban dari badan mereka nescaya mereka tak ubah seperti anjing anjing kurap saja.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...