JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, March 28, 2016

Tengku Razaleigh pun sanggup makan dedakdedak akhrnya

Dedak juga jadi pilihannya....
     Ternyata dakwaan Mahathir bahawa Tengku Razaleigh Hamzah adalah individu yang mencadangkan supaya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak disingkirkan melalui undi tidak percaya di Parlimen bukan rekaannya sebagaimana yang didakwa oleh Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Tajuddin Abdul Rahman

Dakwaan Mahathir bahawa Tengku Razaleigh membuat cadangan supaya Najib disingkirkan melalui usul undi tidak percaya di Parlimen, namun beliau kini menukar pendiriannya untuk menyokong Najib.

 Mahathir juga memberitahu Tengku Razaleigh sebelum ini memberitahunya bahawa undi tidak percaya dapat menjatuhkan Najib.

 Tengku Razaleigh kemudian mengedarkan deklarasi undi tidak percaya di kalangan wakil rakyat namun tidak mendapat sokongan majoriti, kata Mahathir.

 Datuk Tajuddin Abdul Rahman telah menafikan dakwaan Mahthir tersebut.

 “Saya akan tahu kalau ia memang ada (tapi) tak ada langsung. Semua berita ini dicipta oleh Mahathir,” katanya kepada pemberita di lobi parlimen hari ini.

Bagaimana pun petang tadi, Liew Chin Tong seorang ahli parlimen DAP telah memuat naik akuan bersumpah (SD) yang tidak ditandatangani di Fesbuk yang dipercayai diedarkan kepada wakil rakyat.

"SD dilampir sini adalah khas untuk perhatian Tajuddin Abdul Rahman" tulisnya dalam status fesbuknya.
    Dokumen itu menyatakan hilang kepercayaan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan menyokong pemimpin veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah mengambil alih tampuk kepimpinan.

  Liew Chin Tong bagaimanapun enggan mendedahkan butirannya.

 "Ini benar-benar berlaku. Ku Li (Tengku Razaleigh) sedang dineutralkan. Saya akan lihat apa yang diperkatakan selepas ini dan saya akan dedahkan lagi," Katanya.

  Siapa sangka, orang macam Tengku Razaleigh pun sanggup makan dedak juga akhirnya.....
Comments
7 Comments

7 comments :

Anonymous said...

Dah lama tau dah ku li...pemakan dedak sejati...jd kuli jele

Anonymous said...

Hanya ada 2 persoalan..sama ada Ku Li termakan dedak yg mahal atau ada 'rahsia' Ku Li yg dah Najib pegang sehingga Ku Li terpaksa pilih dedak.

Anonymous said...

Kes Jalil Ibrahim tak habis lagi buat satu kes.INI lah Ku Li.dh jadi Kuli Batak Najib

Anonymous said...

http://www.abc.net.au/4corners/stories/2016/03/28/4431284.htm

Anonymous said...

Inilah sebabnye T Maahadir tak pernah pilih Ku Li yg dah macam kuli ganti beliau.tak ada pendirian yg konsisten.macam mana nak pimpin organisasi yg besar..haru biru nanti.madey dah hidu..

Anonymous said...

Dedak ditabur...apa lagi...mkn aje le....

Anonymous said...

Ku ca kata org kelantan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...