JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, March 05, 2016

Untuk melindungi Najib, rakyat Malaysia tidak berhak untuk mengetahui kebenaran tentang 1MDB

Menyorot Mei 2015 Najib Razak hanya manis dibibir sahaja apabila dia berkata bahawa Laporan Ketua Audit Negara interim akan dikeluarkan kepada orang ramai tetapi menjelang Julai 2015 rakyat telah mendapati bahawa ini Perdana Menteri tidak mempunyai integriti dan tidak kredibiliti.

 Mengapa?

 Kerana kerajaannya telah membuat keputusan bahawa laporan itu tidak didedahkan kepada umum. Ini adalah satu jumlah bertentangan dengan apa yang Najib sendiri telah natakan dalam blognya:


 "Apabila kebimbangan mula dibangkitkan, saya mahu penjelasan terperinci, jadi saya mengarahkan Ketua Audit Negara dan PAC untuk menyiasat buku 1MDB. Sesiapa yang didapati melakukan penyelewengan atau penyalahgunaan akan dibawa ke muka pengadilan.

 Kami menjangkakan pengumuman laporan awal oleh Ketua Audit Negara tidak lama lagi. Dalam masa yang sama, jangan membuat spekulasi dan membentuk kesimpulan tanpa maklumat yang akan dibentangkan oleh Ketua Audit Negara, yang akan menyediakan laporan terperinci berhubung kewangan 1MDB. "

 Pengampu beliau cepat untuk memberitahu dunia untuk 'menunggu laporan Ketua Audit Negara', dan ia menjadi salah satu mantera kegemaran Najib Razak ketika itu. "Tunggu laporan Ketua Audit Negara".

 Tetapi sehingga hari ini, orang ramai tidak tahu apakah kandungan laporan awal ini.

 Ia adalah sama seperti masa yang apabila orang menyangka dia akan menjernihkan keadaan dan menjelaskan segala-galanya di Parlimen tentang berbilion-bilion wang yang diterimanya tetapi apabila hari itu datang, Zahid Hamidi melangkah ke hadapan dan memberi penjelasan dua liner mengatakan bahawa PM tidak dapat menjelaskan perkara itu kerana ia akan memudaratkan Najib sendiri!

 Sebagai pakar putar belit (master of hypocricy), Najib terus menjadi tidak telus dan mengelak dari bertanggungjawab kepada orang ramai apabila kerajaan hari ini telah memilih untuk mengklasifikasikan laporan Ketua Audit Negara muktamad di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA) 1972.

Jika mereka telah mengeluarkan laporan awal sebelum ini seperti yang dijanjikan, maka orang ramai tidak perlu bergantung kepada kebocoran maklumat untuk mengetahui kebenaran mengenai 1MDB.

 Tetapi sebagai konspirasi untuk menutup salah laku oleh Perdana Menteri dan gerombolan penjahatnya semakin diperhebatkan, kerajaan menganggap orang ramai kini tidak layak mengetahui kebenaran mengenai isu itu.

 Frasa 'konspirasi senyap' adalah perkara ringan di Malaysia.

 Setiap kerajaan di dunia ini ingin menjadi telus sebanyak mana yang mereka mahu, mereka mahu orang mereka dapat mengetahui bahawa mereka tidak mempunyai apa yang hendak disembunyikan. Tetapi bukan kerajaan Malaysia. Kerajaan ini komited untuk mendedahkan dan menunjukkan bahawa pemberi maklumat bersalah dan pada masa yang sama melakukan penyalahgunaan kuasa dan sewenang-wenangnya menggunakan undang-undang untuk menyelamatkan Najib Razak.

 Bottom line, Najib Razak takut jika orang ramai akan tahu kebenaran. Dia dan pengampunya tidak boleh mengendalikan kebenaran. Mereka takut mengenainya. Itulah sebabnya, semua tindakan yang diambil oleh konspirasi mereka  setahun lalu telah menggambarkan mereka memang bersalah.

Satu adalah 'Pakar Cari Derma ' satu lagi adalah 'Pakar Cari Makan' 
Kebenaran hanya boleh diketahui apabila Najib Razak meletakkan jawatan dari kedudukannya dan membiarkan pasukan penyiasatan menyiasat tanpa rasa takut dan pilih kasih. Tetapi ini tidak akan berlaku kerana seseorang itu takut untuk berhadapan dengan tindakan. ~ sumber
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Kta tunggu....di satu hari pasti pekong najib dgn imdb akan terdedah....masa tuuu kita sepak terajang semua penjilat penjilat majib.

Kamal said...

....dan kita tidak boleh memelok tubuh dan berharap pendedahan dan kebenaran akan berlaku denfan sendirinya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...