GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Thursday, May 19, 2016

Hj Hadi : DAP Babi , Umno Lembu ...


  Adalah perkara biasa dengan perangai Hj Hadi ini yang gemar menggelar orang lain dengan gelaran yang buruk-buruk dan menghina.

  Terbaru, Hj Hadi telah mengibaratkan parti DAP seumpama kawanan Babi dan Umno pula sebagai kawanan Lembu.

  Sehingga kini, belum ternampak lagi laporan yang Umno marah sebab diumpamakan sebagai Lembu oleh Hj Hadi. Kah! Kah! Kah!

 Kita tunggulah samada Rani anak Kulup akan buat  laporan polis mengenainya. Kalau tak ada tindakan apa-apa dari Umno, tandanya Umno setuju bahawa Umno diumpamakan seperti lembu oleh Hj Hadi.Demi penyatuan Islam Melayu...lembu pun lembulah!

  Tetapi Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dilaporkan marah sungguh dengan kenyataan Hj Hadi kerana menghina dengan gelaran DAP Babi.

  Sewaktu mesyuarat membincangkan mengenai "Kata Dua" Azmin Ali kepada Pas Selangor, lewat malam kelmarin di rumah Hj Hadi di Rusila, Terengganu, Hj Hadi dilaporkan berkata semasa mesyuarat itu bahawa partinya  "would rather herd the cows of Umno than herd the pigs of DAP" - (partinya "lebih suka kawanan lembu Umno daripada kawanan babi DAP").

 Kata-kata kesat Hj Hadi tersebut telah mengundang kemarahan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

 Lim berkata beliau terkejut apabila membaca laporan akhbar The Star hari ini memetik Hadi sebagai berkata PAS "lebih suka kawanan lembu Umno daripada kawanan babi DAP" yang berkaitan dengan krisis bru didakwa di Selangor.

 "Saya terkejut dengan ini. Mengapa DAP diheret ke dalam ini apabila kita tidak bertanding pilihan raya kecil di Kuala Kangsar dan Sungai Besar ," katanya.

 Lim berkata, Hadi perlu menjelaskan jika quote yang dilaporkan adalah tepat.

  Beliau menggesa pemimpin PAS untuk mengambil tindakan terhadap akhbar itu jika dia telah disalah lapor.

 "Jika beliau berkata begitu, ia tidak adil bagi DAP dan merendahkan martabat bagi seorang muslim untuk mengatakan yang sedemikian kepada orang bukan Islam," kata Lim. ~ sumber 
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

seorang yg mengaku diri nya ulama,membabi kan org dan menglembukan org....islam mcm tu ke tu....mustahil

Anonymous said...

Dia ni nak jadi Penasihat ke atau nak jadi pengembala ?

Ramboo III said...

Ianya xubah sindiran kpd abg mat(presiden pan)yg pernah dulu kata spt berikut:aku rela mkn babi bersama lge, bbdg mkn daging dgn najib..abg mat sure tersenyum kambing baca komen saya ni

Anonymous said...

Sejak bila hadi ada martabat? Mr.Lim tolong jgn ambil hati dgn orang cacat otak.. kesian dia.

Anonymous said...

Tanda tanda Allah sedang menarik balik darjah kehormatan di sisi mahluk terhadap manusia ini telah banyak kelihatan. Tidak mustahil dia akan menjadi manusia hina dalam masa terdekat. Saksikanlah dan berdoalah kepada Allah supaya kita tidak menjadi sebahagian dari perangai dirinya

Anonymous said...

I like your word " Tidak mustahil dia akan menjadi manusia hina dalam masa terdekat". Hakikatnya hukum tersebut sedang berlaku.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...