JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 05, 2016

Ini dia rupa dedak untuk BN Sarawak


  Sarawak Report, dalam artikel terbarunya menerbitkan imej dua keping cek yang memaparkan bayaran kononnya dibuat oleh Najib kepada SUPP pada 2012 dan 2013.

 Dua Cek itu yang masing-masing bernilai RM500,00 setiap satu, bertarikh 09/02/12 dan 05/04/13 yang berjumlah semuanya RM1 juta.

 Portal itu turut menimbulkan persoalan mengapa perdana menteri membuat sumbangan peribadi kepada parti tempatan di Sarawak.

 Rakyat Sarawak juga tentu tertanya-tanya apakah tak cukup lagi rompakan balak di Sarawak selama ini?

  Dan apakah benar, Sarawak tiada mempunyai kaitan dengan skandal yang kian membusuk dan bernanah 1MDB?

  Selama ini rakyat Sarawak cuma tahu yang sorang di semenanjung tu rompak duit harta seluruh negara... dan sorang di Sarawak ni pulak rompak balak harta seluruh negeri.... Dan kini tersembul pula ceita baru ini pula!

 Walaupun dalam pilihan raya Negeri Sarawak kali ini, tidak ada poster gambar Najib kerana BN Sarawak menyedari imej Najib yang membusuk bersama skandal 1MDB akan memberikan impak yang negatif terhadap BN Sarawak.

Lantaran itu BN Sarawak tidak menggantung gambar untuk mendapat sokongan rakyat dalam kempen PRN kali ini.

  BN Sarawak cuba menjauhi Najib. Tapi malangnya, dengan penerbitan imej dua cek yang ditandatangi Najib itu telah turut menyeret sama imej buruk Najib dan skandal 1MBD kedalam  PRN Sarawak yang sedang berlangsung kini.

 Tok Nan kena yakinkan orang Sarawak bahawa BN Sarawak bukan jenis yang makan dedak dari Najib! Kalau BN Sarawak makan dedak, tentunya dia akan ikut segala apa kata tuan dedak!  
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

RM 1 juta tu belum pilihanraya... saja-saja bagi tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...