JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, May 21, 2016

PAS Menang pun jadi Khadam Umno


1. Untuk menumpulkan usaha menjatuhkannya sebagai PM, Najib cuba menjadikan gerakan rakyat sebagai gerakan parti-parti pembangkang. Itu tidak benar. Mereka yang menandatangani deklarasi rakyat adalah orang biasa, kebanyakannya bukanpun ahli mana-mana parti politik.

 2. Ia juga cuba mengatakan yang saya telah menyertai pembangkang. Dia tidak menghiraukan bahawa deklarasi itu tidak dibuat atas nama parti-parti pembangkang tetapi di atas nama rakyat Malaysia. Saya bersama gerakan ini sebagai seorang rakyat, bukan sebagai ahli parti politik. Saya juga tidak menyertai mana-mana parti.

 3. Rakyat tidak mendesak untuk menjatuhkan Kerajaan tetapi sekadar menjatuhkan Najib. Jika Najib digugur, parti majoriti masih juga BN. Dengan itu BN akan terus berkuasa dan berhak memilih Perdana Menteri baru. Tetapi tentulah PM yang dipilih bukan seperti Najib, yang amalkan rasuah untuk memenangi pilihanraya dan sokongan dari parti.

 4. Apabila Sarawak mengadakan piliharaya negeri dan BN menang Najib mendakwa kemenangan dirinya sebagai P.M. Sebenarnya kemenangan itu disebabkan dasar Adenan yang utamakan Sarawak.

 5. Apabila saya desak supaya BN dikalahkan dalam pilihanraya kecil di Semenanjung, sebabnya ialah supaya Najib tidak boleh dakwa kemenangan itu sebagai penerimaannya sebagai P.M.

 6. Pilihanraya kecil ini adalah pertandingan antara rakyat dengan Najib. Ia bukan pertandingan antara mana-mana parti lawan dengan BN. Oleh itu saya gesa supaya rakyat mengalahkan calon Najib. Kekalahan BN bermakna kemenangan rakyat melawan pemerintahan kuku besi Najib.

 7. Rakyat perlu sokong siapa juga yang melawan BN sebagai calon rakyat. Tetapi jika rakyat meletak lebih dari satu calon perpecahan dikalangan rakyat akan memberi kemenangan kepada BN.

 8. Rakyat perlu letak hanya satu calon sahaja. Malangnya jika Hadi meletakkan calon PAS ini juga akan menolong BN jika rakyat letak calon melawan BN dan PAS.

 9. Sebab itu untuk mengelak perpecahan dikalangan rakyat, jika PAS letak calon, rakyat perlu bagi sokongan padu kepada calon PAS supaya PAS menang besar dan BN kalah besar.

 10. Kalaupun PAS menang, ia tidak dapat mendiri Kerajaan. Ia cuma akan menjadi hamba kepada BN yang memiliki lebih ramai wakil darinya.

 11. PAS mungkin juga pura-pura menamakan calon tetapi apabila rakyat tidak meletak calon, PAS akan menarik diri supaya BN menang tanpa bertanding. Kita tidak akan hairan jika ini dilakukan oleh PAS. Hadi nampaknya sudah terima Cash is King Najib walaupun dunia anggap Najib sebagai pemimpin yang kuat rasuah. Itu pilihan Hadi dan itu memanglah haknya. Sebab itulah PAS berpecah.

12. Rakyat perlu ingat bahawa gerakan untuk menjatuh Najib adalah gerakan rakyat. Ia bukan gerakan mana-mana parti pembangkang tertentu. Hanya apabila Najib tidak lagi menjadi PM baharulah demokrasi dapat dikembalikan dan segala tuntutan parti-parti boleh diperjuangkan. Setelah demokrasi kembali rakyat boleh tentukan tuntutan apa yang mereka akan sokong dan siapa yang akan memimpin negara. ~ sumber
Comments
1 Comments

1 comment :

Orang Kampong said...

Ingat lps umno jd parti najib..nk tgk tgk lah pas pula..n rupanya..pas le ni parti copy paste umno....cash is king...sb depa baru belajar tajuk...power is,cash...dan cash is king...amanah pula parti PANtat...busuk mengaum dari ketua sampai kebawah...busuk...mcm pantat...jd barua cina dap...masuk parti tupperware je lah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...