JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, May 23, 2016

Rafizi : Presiden PKR akan putuskan mengenai aduan rasuah Selangor

  KUALA LUMPUR, 23 Mei - Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail akan membuat keputusan jika aduan dakwaan rasuah dalam kerajaan Selangor perlu dilaporkan kepada pihak berkuasa, setiausaha agung parti Rafizi Ramli berkata hari ini.

 Rafizi, yang membuat dakwaan dalam mesej teks yang bocor minggu lepas, berkata beliau akan mengemukakan aduan dan dokumen sokongan kepada Dr Wan Azizah semasa mesyuarat parti esok.

 "Saya akan memberikan kepada beliau terlebih dulu dan jika dia meminta saya untuk saya akan membuat laporan," kata Rafizi kepada pemberita di luar bangunan Parlimen.

 Rafizi sebelum ini menegaskan bahawa dia masih mengumpul bukti mengenai dakwaan rasuah.

 Dalam mesej Whatsapp dibocorkan kepada ahli-ahli parti minggu lalu, Rafizi berkata, beliau menerima aduan daripada individu bona fide bahawa ada wang dan wanita bertukar-tukar dalam urusan dengan kerajaan negeri.

 Pendedahan itu menarik teguran daripada Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali, yang mendakwa ianya sebagai kempen memburuk-burukkan pentadbiran beliau. Timbalan Presiden PKR juga memberitahu mereka yang mempunyai maklumat tersebut melaporkan terus kepada pihak berkuasa. 

  Dalam mesejnya, Rafizi menulis dia hanya membuat pendedahan itu kerana dia mempunyai bukti, tetapi hari ini berkata beliau tidak pasti sama ada terdapat cukup bukti untuk mewajarkan laporan kepada penyiasat anti-rasuah.

 "Saya akan kemukakan apa yang saya ada kepada presiden esok," tegas beliau.

  Sejak mesej Whatsapp itu bocor, Rafizi telah dicabar oleh pelbagai pihak termasuk rakan-rakannya dalam Pakatan Harapan dan ahli pembangkang negeri, untuk membuat laporan kepada polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...