JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, May 04, 2016

Tahniah : DS Nizar dapat durian runtuh dari TV3

  Tahniah kepada bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan peguamnya, Mohd Fitri Asmuni diatas kemenangan tuntutan writ  saman malu terhadap TV3 berhubung fitnah melibatkan nombor pendaftaran kereta WWW1.

 Mohammad Nizar menyaman TV3 dan penerbit Buletin Utama, Rohani Ngah RM50 Juta, mendakwa stesen televisyen itu telah menyiarkan kenyataan berbaur fitnah menerusi siaran berita Buletin Utama pada 30 Mei 2012 berhubung tweetnya.

 Mahkamah Tinggi pada 12 April 2013 menolak saman fitnah Nizar dan beliau kemudian membawa kes itu ke Mahkamah Rayuan yang membuat keputusan memihak kepadanya pada 25 Feb 2014 dan mengembalikan kes itu ke Mahkamah Tinggi untuk penaksiran ganti rugi.

  Hari ini, Mahkamah Tinggi menetapkan 16 Jun untuk stesen TV3 mendapat tahu berapa banyak kos kerosakan yang ia perlu membayar kepada Mohammad Nizar Jamaluddin berhubung laporan siaran fitnah. 
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Ya tahniah DS Nizar, kasi saman sampai tivitigasuku lingkup. Bravo!

Anonymous said...

Nizar ni antara calon PM masa depan... pampasan RM50 juta sikit sangat... maunya RM2.6 billion.

HARI SELASA SUDAH LEPAS LAGI.... BILA NAJIB NAK SAMAN WSJ?

Ramboo III said...

Calon utama PM rasenya joseph lim(lge), jika sekadar pm dicucuk idung xde ertinya melainkan spt ubn..punggahhh

Anonymous said...

Orang kalau betul kena fitnah... mahkamah bagi duit... Najib tak nak saman sebab yang mahkamah bagi dengan yang dia dapat dari 1MDB, banyak lagi yang 1MDB.

akulajuki said...

Setuju bro. Kalau dpt sekadar ratus2 juta x der pekdah dan buang masa saja. Itupun belum tentu menang saman. Kena puak WSJ bawak keluar bukti kaw kaw tak ker melalak giler nanti. Baik buat tak tau jer lagi baik.

Anonymous said...

Walaun kat atas tu lupa yg Mr presideng dia adalah barua berserban Najib/BN!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...