JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, June 26, 2016

Sekali ombak membadai... sekali pantai berubah

Laporan 1:
26 Feb 2016 :Umno Pagoh: Tahniah 'orang' Johor pecat Muhyiddin

Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh Ismail Mohamed membidas naib presiden parti itu, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan pemimpin Johor lain kerana menyokong keputusan Majlis Tertinggi yang menggantung Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai timbalan presiden.

 “Saya sedih orang Johor disuruh mempengerusikan mesyuarat untuk pecat orang Johor.

 “Tahniah Datuk Hisham dan MT orang-orang Johor... kerana terus membiarkan diri menjadi kambing hitam,” katanya kepada Malaysiakini melalui pesanan teks.

Mesyuarat MT Umno hari ini dipengerusikan oleh Hishammuddin, selepas Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak dan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meninggalkan mesyuarat untuk mengelakkan konflik kepentingan. Baca di sini

Laporan 2: 
27 Feb 2016 : Umno Pagoh dakwa Najib pecah belahkan pemimpin Johor

Umno Bahagian Pagoh juga menolak keputusan MT menggantung Muhyiddin sebagai timbalan presiden parti itu.

 Umno bahagian itu berkata keputusan tersebut tidak mengikut saluran berperingkat seperti yang termaktub dalam perlembagaan parti itu. 

 "Umno Bahagian Pagoh yang bermesyuarat pada hari ini, 27 Febuari 2016 yang dipengerusiakan oleh Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh memutuskan menolak keputusan MT menggantung Tan Sri Muhyiddin Yassin," katanya. 

Menurutnya, Muhyiddin menegur presiden adalah untuk memperkukuhkan parti, bukan untuk kepentingan peribadi.

"Beliau mengambil tanggungjawab mempertahankanparti dan imej negara," tambahnya. Baca di sini

Laporan 3 :
24 Jun 2016: Ismail Mohamed Ganti Muhyiddin Pangku Ketua Umno Bahagian Pagoh


  Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh, Ismail Mohamed secara automatik memangku jawatan Ketua Umno Bahagian Pagoh berkuat kuasa serta-merta ekoran pengumuman pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dari parti, Jumaat. Baca di sini

Komen al-Husseyn :

Sekali ombak membadai... sekali pantai berubah...begitu juga hati-hati manusia... sentiasa berubah-ubah... mengikut waktu dan situasi... maka gukanlah akal agar kita sentiasa dalam kawalan yang munasabah..

Di laporkan di sini: Ahli-ahli Bahagian jawatankuasa Umno Pagoh, iaitu Ketua Cawangan Batu 6, Datuk Abd Aziz Hashim; Ketua Cawangan Parit Medan Mohd Solehan Badri dan ahli jawatankuasa cawangan Datuk Abu Bakar Mohamed meletakkan jawatan untuk membantah pemecatan Muhyiddin yang juga Ketua Umno Bahagian Pagoh.

Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh, Ismail Mohamed?? Dah dapat denak ker apa?? Di laporan 1 dan 2 tu bukan main lantang menentang....

Manusia mudah berubah ... Allahumma ya Muqallibal qulub, tsabbit qulubana 'ala dinik ... Ya Musyarrifal qulub ... syarrif qulubana 'ala taatik .... Amin.
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

MASYOOOOOOKKKKKKKKKKKK

Kan nak RAYA nak pakai banyak duit

Biasa lah Melayu Melayu kan

Kalau BIJAK BUKAN LAHAP , Singapura masih milik JOHOR kan


Bahalol

Anonymous said...

Mukanya dalam gambar tu ada iras iras muka Anuar Musa. Munkinkah mereka berdua berkongsi satu pemikiran?

Syazmall Wan said...

Kiblatnya duit...bkn baitullah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...