JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 30, 2016

SPRM tahan Guan Eng, didakwa di Mahkamah Sesyen George Town esok

 Lim Guan Eng  ditahan di pejabatnya oleh Suruhanjaya 
Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) lewat petang tadi dan 
akan didakwa di Mahkamah Seysen George Town esok.
GEORGE TOWN - Ketua Menteri Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng lewat petang tadi ditahan di pejabatnya dan akan didakwa oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Mahkamah Seysen George Town esok.

 Sebelum ditahan, beliau diiringi penguam pengiring, R.S.N. Rayer sempat bersalaman dengan barisan Exco Kerajaan Negeri serta kakitangan di sini.

 "Kita jumpa esok," seloroh Guan Eng yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Air Putih dan Ahli Parlimen Bagan. ~ ZAINULFAQAR YAACOB

Isu pembelian rumah oleh Guan Eng timbul apabila Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya membuat pendedahan di Dewan Rakyat minggu lalu.

 Shabudin mendakwa, nilai pasaran harga rumah berkenaan dalam lingkungan RM6 juta hingga RM6.5 juta. Guan Eng menafikan dakwaan itu dan menegaskan harga banglo itu dipersetujui selepas rundingan terus dengan pemiliknya.

 “Saya beli rumah tersebut dengan harga RM2.8 juta pada 28 Julai 2015, bukan dari pemaju swasta tetapi dari individu persendirian. Saya bayar dengan mengambil pinjaman bank RM2.1 juta dan baki RM700,000 dibayar secara tunai yang saya peroleh selepas saya dilantik sebagai Ketua Menteri dan wakil rakyat,” kata Guan Eng.

 Berikut pula terdapat malam ini, terdapat posting gambar yang memaparkan orang ramai telah berhimpun di hadapan bangunan SPRM Pulau Pinang untuk bersama-sama menunjukan solidarity dan sokongan moral mereka kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.  Sementara itu pula, seorang fesbuker, Mkhuzaini Aadnan mendedahkan kemunculan Fake acc dan menasihat orang ramai tidak mudah mempercayainya. Beliau menulis:

 Modus Operandi yg sama, jika Pimpinan DAP dalam keadaan tekanan maka fake acc ni akan menjelma utk menarik perhatian walaun serta mujahid siber supaya menggunakan twitter ini sbg hujah.

 Diharapkan semua Walaun & Mujahid Siber jgn lagi terpedaya dgn reverse saiko begini drp unit RBA? 

 Semua walaun & Mujahid Siber jangan layan posting twitter fake ini. biarkan mereka dgn provokasi bangang mereka serta biarkan DAP menyelesaikan masalah pimpinan depa sendiri. 

 Tumpukan usaha penerangan kita agar masyarakat faham misi & visi politik matang & sejahtera.
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

Jika pemimpin PAS tak berbaik dengan Najib dan sanggup bekerjasama dengan UMNO, awal-awal lagi SPRM tahan pemimpin PAS Kelantan.

Kerana takut di tangkap lah maka PAS membuat keputusan lunak dengan UMNO dan tidak akan menyerang UMNO.

Tuhan mengetahui segala-galanya. Kesudahan kamu ke liang lahad juga.

Anonymous said...

Pemimpin2 pas sekarang adalah kaki rasuah dan penyeleweng harta rakyat di kelantan..itu semua rakyat kelantan dah sedar..mereka jaja agama utk hidup senang.para walaun2 otak dah mati dan hati dah hitam sbb tu mereka tak nmpak apa2.

Anonymous said...

Hahahahaha...dah kena...perompak tahan penyamun...dua2 badigol hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...