JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, June 06, 2016

Tidak ada makna untuk mengundi Pas, kata Rafizi

Undi Pas bererti undi BN. Maka sia-sia beri undi kepada Pas!
  Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli berkata, ia akan menjadi sia-sia untuk menyokong Pas dalam pilihan raya kecil di Kuala Kangsar dan Sungai Besar kerana parti itu tidak dapat membawa perubahan dengan sendiri.

 Ahli Parlimen Pandan itu berkata, kemenangan kepada Pakatan Harapan, akan menghantar mesej kuat kepada kerajaan bahawa gabungan itu menggerunkan.

 "Kali ini, keputusan itu adalah mudah. ​​Sama ada kekal dengan Barisan Nasional atau mengundi untuk perubahan melalui Pakatan Harapan.

 "Saya tahu rakan-rakan PAS turut bertanding. Tetapi kemenangan bagi Pas tidak akan mempunyai kesan ke atas kehidupan manusia atau pada peluang yang kerajaan boleh diganti," katanya.

 Beliau berkata pilihan raya kecil berkembar ini adalah kali pertama gabungan baru, yang ditubuhkan berikutan kejatuhan Pakatan Rakyat, boleh menguji sokongan.

 "Ini bukan satu kempen satu parti. Kami membuat keputusan untuk masuk sebagai Pakatan Harapan. Strategi kempen adalah usaha bersama. 

 "Di bawah konsep ini, PKR dan DAP bersama-sama sebagai jentera utama, sama seperti Amanah."

 Beliau berkata Dr Ahmad Termizi, yang dia kenali rapat, telah aktif dalam kerja-kerja kebajikan, sambil menambah bahawa pencalonannya akan meningkatkan peluang PH.

 Kuala Kangsar akan menyaksikan pertandingan satu lawan pelbagai penjuru, dengan PH menghadapi BN Mastura Mohd Yazid, Pas, Dr Najihatussalehah Ahmad bebas Izat Bukhary Ismail Bukhary.

 Di Sungai Besar, Amanah Azhar Abdul Shukur akan menghadapi BN Budiman Mohd Zohdi dan Pas Dr Abdul Rani Osman.
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Rafizi ini Otak Bijak orang nya

Seluruh Otak PAS pun tak mungkin se bagus kualiti Otak Rafizi

Itu beza nya hidup tuk Alam Kubor , dengan hidup gaya Alam Kubor

usop ali said...

itu lah pasal..senang mat monggol selalu bodoh kan melayu pas....kat trangganu dah boleh ambil kuasa pun sotong buat bodoh jer...ni bertanding buat apa...kalau sekadar nak jadi penasehat penykianat negara...fikir fikir kan la wahai sahabat pas ku....

Anonymous said...

Dalam kubur akan ditanya siapa saudara kamu di dunia ini...maka jawaplah...

Anonymous said...

Otak otak pemimpin2 pas setakat celah celah bontot rafizi jer sbb tu senang2 ditipu umno melalui proksinya si zuhdi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...