Thursday, July 28, 2016

Akibat kejahilan atau kerana dedak?


  Macam-macamlah puak-puak wal'auta nak pusing-pusing mengenai kenyataan Hj Hadi seperti yang terpampang dalam poster diatas tu. Kononnya musuh Hj Hadi cuba memfitnahnya lah bagai...

  Sebenarnya sebelum poster itu dibuat, Alang Sukriman, seorang penjilat Hj Hadi telah menaikan status berikut dan menjadi viral dilaman fesbuk.

  Berikut ini saya sertakan sebahagian tulisan yang menempelak kejahilan para penyokong-penyokong Najib seperti Hj Hadi and the geng kerana tidak baca dokumen 136 muka surat itu...

  Saya sertakan beberapa printskrin mengenai kenyataan sokongan penyokong-penyokong Hj Hadi mengenai kenyataan Hj Hadi : "Kalau US masuk Malaysia kita akan bersama-sama dengan kerajaan sekarang untuk halau US"
Kita sudah jemu dengan belitan dan kelentong penyokong2 Najib. Yang hendak mempertahankan kemungkaran. Jika yang membela dan mempertahankan Najib itu seorang ulama, maka ulama itu ulama jahat.

 Dia pun akhirnya akan mati dan berdepan dengan Penjadi nya. Hari ini dia megah ada title timbalan ulamak sedunia atau presiden parti nya, akhirnya dia pun jadi makanan cacing macam kita semua juga.

 Mungkin orang yang menuduh pasal campurtangan, tidak baca dokumen 136 muka surat. Orang UMNO manalah suka baca benda2 serious. Mereka suka baca Gila2 dan komik dan majallah Mustika. Boleh jadi mereka tidak faham Bahasa Inggeris.

  Tapi, kejahilan bukan alasan. Orang lain faham Bahasa Inggeris dan kebenaran tidak bergantung kepada sama ada orang UMNO atau ulama tahu atau faham Bahasa Inggeris.

 Dokumen itu menyebut dengan terang bahawa ini ialah civil suit keatas semua yakni in rem…untuk merampas balik wang dan harta dari plaintiff di Amerika, Switzerland dan Eropah dan lain2 tempat. Kerana semua nya diperolehi melalui melanggar undang2 Amerika.

 Bukan undang2 Malaysia. Malaysia kata tidak ada jenayah atau salah laku berlaku.

 Dan ia melanggar undang2 money laundering macam AMLA di Malaysia. Tapi pelanggaran AMLA di Malaysia kita tidak pernah dengar. Orang Malaysia tidak pernah menyeludup wang keluar atau masuk. Namun, Malaysia berada ditempat ke2 dalam dunia dalam kes pengaliran wang haram keluar Malaysia.

 Duit yang dicuri dari 1MDB digunakan untuk berbelanja membeli harta dan rumah, bangunan, USD200 juta untuk beli lukisan2 , beratus juta lagi untuk bayar kalah judi dan lain2.

 the criminal conduct alleged herein berlaku dalam 3 fasa:- ertinya, pegawai undang2 Amerika ada dalam kepala mereka, langkah berikut nya ialah pendakwaan jenayah.

Dalam perenggan 7, dinyatakan -

 Siap engkau 1MDB officers 1,2,3, Eric Tan, Qubaisi, Huseini, Low Teik Jho dan Malaysian Offcial 1.

 Fasa pertama ialah zaman Good Star Ltd- dimana pegawai2 1MDB telah memindah secara haram USD1.03 billion kedalam akaun GOOD STAR. Mereka telah bersubahat memperakui bahawa good star adalah sebahagian dari PSI.

 Tangkap semua mereka.

 Niat mereka ialah memang hendak mencuri; setelah diketahui bahawa Good Star bukan sebahagian dari PSI, masih juga 1MDB pindahkan wang sebanyak USD330 juta kedalam akaun Jho Low di Good Star. Mengapa? Kalau ianya diulangi, kita boleh conclude, memang niatnya mencuri.

  Jhow Low telah menggunakan lebih dari USD400 juta untuk berfoya foya dengan rakan2 nya. Ini mungkin bab Jho Low main2 dengan Paris Hilton kongkek sana, kongkek sini dengan gadis2 jelita, menghujani mereka dengan crystal champagne dan sebagainya. USD400 juta-RM1.6 billion.

 Marilah kita mendoakan kesejahteraan Jho Low dan rakan2 nya. Tarek Obaid, Patrick Mahony semua dibayar dengan wang yang dicuri dari 1MDB. Siasat semua- Casey Tang, Jasmine Loo. Sila teruskan bacaan anda di sini
Comments
12 Comments

12 comments :

Anonymous said...

Parti angkat najis exco selangor kahkahkahkahkahkah...marah lg marah lg gurkha marahhhhh kahkahkahkah

Anonymous said...

Tak dpt jd exco nk nangis kahkahkahkah...pergi kau dr sini!!!kata azmin kahkahkahkahkah...nk jwtan masuk dap la saari sure dpt bertanding di penang jd exco penang kahkahkah

Anonymous said...

Samada pak usin ni jahil @ hati dah buta tak dpt membaca kenyataan2 dari PAS yg konsisten menentang UMNO, salahlaku pemimpin nereka dan sistem penerintahan mereka, cuma pendapat mereka berbeza dlm hal tindakan USA tersebut. Soal 1MDB PAS tetap sehaluan dgn PH..BERTAUBATlah Pak Usin, marilah kita mndamaikan saudara seIslam dgn kita dan bukan jadi batu api.

Anonymous said...

PAS NI PARTI ISLE KO? KO PARTI ANGKAT SAMPAH? EX MB TGANU MAD SAID KATA PAS NI PARTI AJARAN SESAT. TAPI KU RASA PARTI ANGKAT SAMPAH LEBIH NGAM. SEBAB BILA UMNOK BUANG SAMPAH, PAS ATAU PASCHAI TUKANG KUTIP DAN ANGKUT. LEBAI HADI NI KITA AKUI NAIB ULAMAK SEDUNIA DILANTIK OLEH QARDHAWI. TAPI QARDHAWI RASA NYA KENA REVIEW BALIK LANTIKAN HADI AWE. HADI FAHAM KITAB TAPI TAK FAHAM WAQI' ATAU REALITY SEMASA. INI MASALAH BESARRR WEIII.

kenyataan2 dari PAS yg konsisten menentang UMNO??? YE KER MENENTANG?? AMANAT HADI AWE 1982 MANE?? PASTINYA RAMAI PIMPINAN PIMPINAN PAS MAKAN DEDAK ATAU KETAGIH DEDAK. HARUN DIN KETUA KLUSTER DAKWAH BAWAH ZAHID TPM. NASHA JADI CEO GERAKAN SEDERHANA GLOBAL (GMM). JAWATAN NI APO KALO BUKAN DEDAK?? KAHKAHKAHKAH. PLS JAWAB LER BRO PAS CHAI. HAHAHAHA. BYE BYE PAS CHAI

Anonymous said...

Bro jgn jadi mcm penulis2 pan yg lain yg suka berhujah merapu tanpa rujukan fakta. Perbncngan di sini Rujuk kpd penulisan pak usin dgn caption penulisan pemimpin2 pas yg langsung tidak menyatakan umno betul dgn 1mdb tu..itu maksudnya mereka konsisten menentang umno..ada paham..simpan sikit bodoh tu hg pru 14 nanti.

Anonymous said...

Ramai je org pas kerja dibawah kerajaan bn apa masalah?kahkahkahkah...semua ahli pembangkang yg kerja dgn government bn ni mkn dedak le ye kahkahkahkahkahkah....kahkahkahkahkah skali lg...hahahaha

Anonymous said...

Bodoh punya walaun pas.kahkahkah

Anonymous said...

Azmin lupa diri.kalau pan x sokong pkr aritu,Khalid masih mb.Azmin xdpt apa2 pun.kahkajkaj

Anonymous said...

Pas konsisten menentang bn atau menjilat bn.buka hati tu lihat sendiri.jgn walak membabi buta smpai tertutup pintu hati utk menilai baik buruk..

Anonymous said...

Sapa yg bodoh wahai walaun.amerika siasat kes jenayah tetiba hadi kata amerika masuk campur urusan Malaysia. Sapa yg bodoh ni?simpan sikit kebodohan pas tu utk pru 14 nanti..

Anonymous said...

Ni lagi sekor walaun pas tunjuk kebodohan sendiri..ahli dan pemimpin pun xreti nk beza.ahli ph bekerja dgn bn lantak pi la..ni pemimpin pas jadi penasihat bn, harun din jd kluster,zuhdi satu lagi..cuba sebut sape pemimpin ph yg kerja dibawah bn??

Anonymous said...

Hahaha nk sebut nama zuhdi tu ada hati kahkahkah...zuhdi keje dgn sapa cuba sebut nma tu kahkahkahkah lu sembang!!!kahkahkah...harun din jd ahli kluster dakwah jd apa masalah ko ingat harun din bleh pengaruh ahli pas sokong bn ke kahkahkahkah bolo punya olang kahkahkahkah...nasa mat isa jd pengerusi gerakan sederhana apa masalah dia ahli biasa bila masa dia pimpin kahkahkah kuat kencing la ko nih geng tak kira la ko pan ke pkr ke dap ke bn ke tp mmg lu bolo...kahkahkahkah...ko mkn dedak dap byk sgt ni tu jd onk onk kahkahkah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...