JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, August 10, 2016

PEMUDA AMANAH GERAKKAN MOBILISASI UNTUK HIMPUNAN

Pemuda AMANAH komited untuk memastikan semua tertuduh yang terlibat dalam skandal mega 1MDB meletakkan jawatan, ditangkap dan dihadapkan ke mahkamah segera.

 Pagi kelmarin, 8 Ogos, Pemuda AMANAH Nasional telah menyerahkan satu memorandum di Istana Negara.

 Menorandum tersebut memohon perkenan YDPA menasihatkan Perdana Menteri meletakkan jawatan dan mengarahkan Peguam Negara membuat siasatan lanjut ke atas MO1 ekoran "Civil Forfeiture" yang mendakwa MO1 adalah serupa dan seiras Perdana Menteri dalam skandal 1MDB.

   Menurut Ketua Pemuda AMANAH Nasional / Pengarah Mobilisasi AMANAH, Sani Hamzah, walaupun berliku namun ianya mampu memberi ruang untuk proses reformasi seterusnya, membubarkan Parlimen dan memilih Perdana Menteri baharu melalui ruang pilihanraya umum.


 Sementara itu pula gerakan mahasiswa dan anak muda menganjurkan himpunan aman pada 27 Ogos 2016 di Kuala Lumpur dengan mesej jelas - ‪ #‎TangkapMalaysianOfficial1‬ atau ringkasnya #TangkapMO1.

   Seluruh pihak  yang memusuhi rasuah dan penyalahgunaan kuasa, semua pemain-pemain politik, aktivis-aktivis sosial dan NGO perlu turun memenuhi Kuala Lumpur untuk memberi sokongan kepada himpunan tersebut.

  Menurut Sani Hamzah, pemuda AMANAH komited untuk menggerakkan seluruh anggota AMANAH di segenap pelusuk tanah air untuk turun dan bersama-sama mahasiswa dan anak-anak muda merealisasikan tuntutan himpunan tersebut.
Comments
1 Comments

1 comment :

borhan sharif said...

Najib kena pantas 'menyelamatkan' harta nya dan keluarganya diLondon.
'Sembunyikan' segera sebelum hilang kuasa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...